Skip Navigation or Skip to Content

Heusden verlegt regionale samenwerking naar Midden-Brabant

Eind 2024 loopt het huidige convenant van de regio Noordoost-Brabant (RNOB) af. Daarom start RNOB binnenkort met het opstellen van een nieuw convenant. Dat wordt een convenant zonder de gemeente Heusden.

Heusden werkte tot nu toe binnen meerdere samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld de regio’s Hart van Brabant (Midden-Brabant) en RNOB (Noordoost-Brabant). Werken in meerdere regio’s betekent voortdurend keuzes maken over prioriteiten en inzet. Ondanks de goede bedoelingen, merkte gemeente Heusden dat het moeilijker werd de juiste balans te vinden. Het is duidelijk geworden dat er een keuze gemaakt moest worden. Die keuze is gevallen op Regio Hart van Brabant.

Ondanks de waardevolle samenwerking binnen RNOB, is het zwaartepunt voor Heusden gaandeweg verschoven richting Hart van Brabant. Met partners in Regio Hart van Brabant werkt Heusden samen in het sociaal domein, arbeidsmarkt, werk en inkomen en de regionale energie- en klimaatstrategie. Dat maakt het voor Heusden logisch om vanaf 2025 volledig voor Hart van Brabant te kiezen.

Meer informatie hierover lees je op de website van gemeente Heusden.

Midpoint Brabant