Skip Navigation or Skip to Content

Werkzoekenden maken kennis met de logistiek in Waalwijk

Ruim twintig kandidaten van Baanbrekers hebben op 13 juli een bezoek gebracht aan bedrijven in Waalwijk die logistieke vacatures willen vullen. Onder het motto ‘mensen naar werk brengen’ organiseerden Waalwijkse leden van het Midpoint Brabant Smart Logistics netwerk samen met het leer-, werk- en ontwikkelbedrijf Baanbrekers een introductietour langs drie bedrijven: DP World – syncreon, Kivits Drunen en Beeztees.

Bij de bedrijven kregen de kandidaten een presentatie en een rondleiding op de werkvloer. Zo konden zij zich een goed beeld vormen van het werken in de moderne logistiek in Waalwijk. De deelnemers waren ronduit positief over de kans die hen is geboden.

Bij de logistieke bedrijven zijn volop mogelijkheden voor werk:

DP World – syncreon is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het ontwerpen en managen van supply chain oplossingen in sectoren zoals hightech, automotive en consumentenelektronica. Managing Director Benelux Arjen Kuneman nam het initiatief om de bustoer samen met Baanbrekers te organiseren: “DP World – syncreon heeft altijd plek voor gemotiveerde talenten. Op deze manier kunnen we goed laten zien wat het werken in de logistiek inhoudt en in welke omgeving je gaat werken.”

Kivits Drunen is een logistieke dienstverlener in koelvers- en AGF-logistiek. Het bedrijf regelt dagelijks het ophalen van verse producten bij haar klanten en het tijdig afleveren ervan bij grote supermarktketens in de Benelux. Sandra Smits, operationeel directeur van Kivits Drunen en voorzitter van Midpoint Brabant Smart Logistics: “Goede motivatie vinden we belangrijker dan diploma’s. Voor gemotiveerde kandidaten van Baanbrekers kunnen we de mogelijkheden van plaatsing snel met elkaar onderzoeken.”

Beeztees levert allerlei producten voor huisdieren, zoals speeltjes, accessoires en snacks. HR Manager Sacha Pepping: “Ons bedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid. Daarom staan we altijd open voor gemotiveerde medewerkers die open staan om te leren, graag willen werken bij een mooi Brabants bedrijf en onderdeel uit willen maken van een team. De kandidaten van Baanbrekers zijn dan ook zeer welkom.”

Het Smart Logistics netwerk van Midpoint Brabant gaat in Tilburg een vergelijkbare bustoer organiseren. Geïnteresseerde Tilburgse logistieke bedrijven kunnen zich melden bij twanvanlankveld@midpointbrabant.nl

 

 

Midpoint Brabant