Skip Navigation or Skip to Content

Terugblik: The Connection – Startups for Society

Op dinsdag 4 juli vond de tweede editie plaats van het event Startups for Society – The Connection. Uiteraard in het innovatieve digital district van Midden-Brabant: Spoorzone Tilburg. Het doel: koppelen van startups aan relevante connecties om ze verder te helpen. Hiervoor werd het netwerk ingeschakeld van de organisaties die zich aan het event hebben gecommitteerd, te weten: Station88, Gemeente TilburgOpent in nieuw vensterMidpoint BrabantMindlabsOpent in nieuw vensterBraventureOpent in nieuw vensterAvansFontysOpent in nieuw vensterTilburg UniversityOpent in nieuw vensterIQONICJADSOpent in nieuw venster en Make it in Tilburg

The Connection gaat over verbinden. Als startup krijg je veel adviezen maar naast geld heb je soms ook geluk en hulp nodig. Initiator van het event August de Vocht (directeur Station88) spreekt uit eigen ervaring. “Ik weet hoe belangrijk de juiste verbinding is en daarmee hulp is en daarom hebben we The Connection opgezet. Hiermee selecteren we elk jaar 10 topstartups uit de regio Midden Brabant om ze in het zonnetje te zetten en te verbinden aan bedrijven die ze verder kunnen helpen. Het gaat bij The Connection om de verbinding, er is geen pitchwedstrijd of een lange lezing. Belangrijk is hoe we jou als startup het beste verder kunnen helpen. Gewoon een ontspannen BBQ zodat in een goede sfeer de juiste verbindingen kunnen worden gelegd.”

‘Het gaat om verbinding’ 
Deze verbinding kan worden gelegd op allerlei manieren. Zo zijn startups bijvoorbeeld geholpen met advies, een locatie, investering of simpelweg een klant. De 10 startups die meededen waren: TolkieTotal Safety SolutionsRecrubo B.V., The HealthyFeeling Company B.V., Yopla, Multirotorresearch, Hummingbird B.V., Smeerkees Zonnebrandcrème BVmyTofuCosm.Ethics Bar.

Midpoint Brabant