Skip Navigation or Skip to Content

Ondernemers aan de slag in lerend netwerk Slimmer werken in de maakindustrie

Hoe kunnen we het werk met minder mensen doen? En hoe zorgen we voor optimale interactie tussen mens en technologie? Deze vragen stonden op 15 mei centraal bij de tweede werksessie van het lerend netwerk voor open innovatie, onderdeel van het Midpoint Brabant programma Slimmer werken voor de maakindustrie in Midden-Brabant.

Bij gastgever Hydro Extruded Solutions Drunen gingen zeven ondernemers aan de slag. Zij deelden ervaringen, adviezen en eerste actieplannen met experts en onderwijspartners van Avans Hogeschool en het ROC in Tilburg. Lector Ton van Kollenburg van Avans Hogeschool gaf een mini-college over de acceptatie van technologie op de werkvloer. Na een verdieping in kleine groepen werd een bezoek gebracht aan de fabriek en werkplek van Hydro Extruded Solutions, tevens één van de cases. Het kijkje in de keuken geeft inzicht en helpt in het uitwisselen van ideeën over hoe je nog slimmer kunt werken. Over twee maanden ontmoeten de ondernemers en (onderwijs)experts elkaar weer bij sessie nummer drie.

Nieuw inzichten
In het lerend open innovatienetwerk brengen ondernemers praktijkvragen in die met nieuwe inzichten van (onderwijs)experts, collega-ondernemers en docenten/studenten worden verrijkt. De cases gaan over onderwerpen als verandervermogen, procesoptimalisatie, en interactie tussen mens en technologie op de werkvloer. De oplossingen kunnen in de innovatie- en experimenteeromgeving van het ROC Tilburg worden getest óf direct worden toegepast in de dagelijkse praktijk van de ondernemers. Zij krijgen hierbij begeleiding op maat van (onderwijs)experts. De resultaten en inzichten worden gedeeld met het lerend netwerk.

Ook interesse?
Wil je meer weten over het lerend netwerk van Slimmer werken en wil je je als ondernemer of expert uit Midden-Brabant hierbij aan sluiten? Stuur dan een mail naar Petra Mouthaan, programmamanager Smart Industry van Midpoint Brabant:  petramouthaan@midpointbrabant.nl

Bart Taminiau - Adviseur bedrijfsfinanciering