Skip Navigation or Skip to Content

Tweejarig actieonderzoek brede productiviteit

Mkb-maakbedrijven hebben te maken met stevige uitdagingen: alles moet slimmer, groener, schoner, circulair en sociaal. Maar hoe integreer je de eisen van deze tijd in je strategie voor een financieel gezonde toekomst? Samen met Avans Hogeschool (Centre of Expertise Brede Welvaart & Nieuw Ondernemerschap) organiseren we een 2-jarig actieonderzoek in de vorm van masterclasses voor maakbedrijven. Samen ontdekken we aan welke knoppen we moeten draaien voor een toekomstbestendig bedrijf. Uniek voor de regio, vanwege de integrale aanpak: we zoomen in  op economische, duurzame én sociale aspecten. Ofwel: brede productiviteit.

Slimmer Werken: het innovatiepramma voor mkb-maakbedrijven

Dit project is onderdeel van het programma Slimmer Werken. Dit programma biedt kosteloze, collectieve ondersteuning aan het mkb. Samen met collega maakbedrijven, onderwijs en experts bouwen we aan de toekomst van de maakindustrie. We moedigen maakbedrijven aan om anders en, zoals de naam al suggereert, vooral slimmer te werken. Ons hoofddoel is het verbeteren van de (arbeids)productiviteit met volledige aandacht voor mens en organisatie. Zodat maakbedrijven meer werk kunnen verzetten met hetzelfde aantal mensen. Dit doen we met diverse deelprojecten. Het programma is beschikbaar voor mkb-maakbedrijven met maximaal 250 medewerkers in Midden-Brabant.


 

Programma Slimmer Werken

Ben jij als maakbedrijf geconfronteerd met uitdagingen zoals een tekort aan technisch personeel of duurzame groei? Of wil je jouw productieautomatisering verbeteren zónder daarbij jouw medewerkers uit het oog te verliezen?

Lees meer over het programma Slimmer Werken

Slimmer Werken is een initiatief van Midpoint Brabant in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg, Metaalunie, FME, REWIN, Fontys Hogeschool, Avans Hogeschool, Onderwijsgroep Tilburg, Bosch Transmission Technology en Hoppenbrouwers Techniek. Het programma wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord-Brabant.

Het programma is gestart op 1 oktober 2023 en loopt tot en met eind december 2026.

Petra Mouthaan - Programmamanager Maakindustrie