Skip Navigation or Skip to Content

Joris Fiers: adviseur strategie en ecosysteemontwikkeling Midpoint Brabant

Midpoint Brabant stelt Joris Fiers aan voor nieuwe functie strategie en ecosysteemontwikkeling

Om de samenwerking tussen ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappij in Midden-Brabant verder te versterken heeft Midpoint Brabant Joris Fiers aangesteld als adviseur strategie en ecosysteemontwikkeling. In deze nieuw gecreëerde rol richt hij zich op strategische verbindingen tussen de organisaties, gezamenlijke programmering en een krachtige uitvoering.

Samen met de directie en programmamanagers gaat Joris de agenda’s en programmalijnen vormgeven en projectaanvragen begeleiden. Als regionale economische ontwikkelingsorganisatie heeft Midpoint Brabant met haar partners een actieprogramma voor de komende vier jaar en een eenduidige regiopositionering ontwikkeld. Midden-Brabant gaat zich nadrukkelijk profileren als broedplaats voor ondernemend talent dat mensgericht innoveert en technologie inzet voor maatschappelijke vooruitgang.

Midpoint Brabant programmadirecteur Ralf Daggers: “Deze rol past Joris als gegoten. Hij is van huis uit jurist, maar heeft vooral in zijn MBA en in verschillende verdiepende leergangen kennis opgedaan over leiderschap, strategievorming en community building. Maar misschien nog wel belangrijker is zijn jarenlange ervaring als directeur in het hbo-onderwijs, bij Fontys, Avans en HAS Hogeschool. Als voormalig lid van de directieteams van deze scholen heeft hij strategieën mede vormgegeven. Hij heeft zicht op speerpunten en belangrijke ontwikkelingen, en weet hoe de hazen lopen in het onderwijs. Bovendien kent Joris de regio Midden-Brabant goed en heeft hij in zijn rol als bestuurslid van Station88 ook Midpoint Brabant leren kennen. Een uitstekende match dus!”

Midpoint Brabant