Skip Navigation or Skip to Content

Digital Data Square Zuid-Nederland

Met excellente bevoorradingsketens (Supply Chains) maakt Zuid-Nederland het verschil ten opzichte van andere concurrerende regio’s in Nederland en Europa. Supply Chain activiteiten in Zuid-Nederland delen de infrastructuur met andere gebruikers. Om toonaangevend te blijven is het van belang dat bedrijven deze zo efficiënt, effectief en duurzaam mogelijk blijven benutten. Voor het toepassen van slimme oplossingen is kennis nodig van het benutten van digitalisering en data.

In DDSZ (Digital Data Square Zuid-Nederland) werken zestien bedrijven in een proeftuin aan een individuele case het gebied van Augmented & Virtual Reality/Serious Gaming, Smart Contracts/Blockchain, robotisering en/of Digitale Twin. Als onderdeel van het DDSZ-project is in Midden-Brabant een community gevormd van bedrijven die kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van robotisering in de logistiek. Deelnemende bedrijven zijn o.a. Versteijnen Logistics, de Spar, van Raak Staal, Rhenus Contract Logistics, Coolblue en Just Automate.

 

Naast optimaliseren van processen en ketens gaat het hier ook om creëren van maatschappelijke impact op het gebied van duurzaamheid en verhogen van de arbeidsproductiviteit. De partners delen de oplossingen met het bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen, zodat ook zij hiervan kunnen profiteren.

 

Deelnemers uit Midden-Brabant zijn BTT/West-Brabant Corridor, Travis en 2bsmart.

 

Voor meer informatie bekijk de website van LCB.

Projectpartners

BUas, Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant en Vijfsterrenlogistiek. Het project wordt uitgevoerd onder de vlag van LCB.

Twan van Lankveld - Programmamanager Logistiek