Skip Navigation or Skip to Content

ROC Tilburg start praktijkopleiding Logistiek Teamleider

Dit najaar start ROC Tilburg met de nieuwe praktijkopleiding voor Logistiek Teamleider. Aan deze opleiding op mbo-niveau 3 kunnen één of meerdere medewerkers van verschillende bedrijven deelnemen. Geen onderwijs in de schoolbanken dus, maar direct in de praktische omgeving van de deelnemende ondernemingen. De opleiding duurt 1,5 jaar en is ontwikkeld door ROC Tilburg (Onderwijsgroep Tilburg) samen met NCVB Bedrijfsopleidingen.

Op woensdag 27 maart organiseerde Midpoint Brabant het Logistiek Event, een netwerkevent waar nieuwe contacten werden gelegd en innovatieve inspiratie werd opgedaan. In één van de break-out sessies vertelde Ben van Gorp, docent Logistiek bij ROC Tilburg, over de mogelijkheden van de nieuwe opleiding Logistiek Teamleider.

De opleiding is met name geschikt voor de logistiek medewerkers die meer in hun mars hebben, en de kans willen pakken om door te groeien naar een aansturende rol.

De lesmomenten vinden eens per twee tot drie weken plaats. De opleiding bestaat uit praktijkopdrachten en vakken als Nederlands en rekenen, die je via e-learning volgt. Tijdens de lessen is er ruimte om aan deze opdrachten te werken. Zo blijft het huiswerk tot een minimum beperkt.

Ben van Gorp, docent Logistiek bij ROC Tilburg: “De lessen vinden zoveel mogelijk plaats bij de participerende bedrijven. Hierdoor krijgen de deelnemers de mogelijkheid om in elkaars keuken te kijken en ook op die manier van elkaar te leren.”

Leven lang ontwikkelen

De praktijkopleiding Logistiek Teamleider is mede een initiatief van Midpoint Brabant, het samenwerkingsverband van ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties in Midden-Brabant. Twan van Lankveld, programmamanager Smart Logistics van Midpoint Brabant licht toe: “De regio Midden-Brabant is al jaren één van logistieke hotspots van Nederland. Om die positie verder te versterken zijn goed gekwalificeerde medewerkers hard nodig. Opleiden en een leven lang blijven ontwikkelen dus. Het is niet voor ieder bedrijf weggelegd om zelf medewerkers intern op te leiden. De praktijkopleiding Logistiek Teamleider is daar nu een oplossing voor.”

Start en duur van de opleiding

De opleiding start, bij voldoende deelnemers, in september 2024 en duurt 1,5 jaar.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over de opleiding Logistiek Teamleider? Neem dan contact op met Ben van Gorp via (06) 1239 62 28 of bvgorp@roctilburg.nl

Midpoint Brabant