Skip Navigation or Skip to Content

AR Serious Game voor logistieke mbo-opleidingen

Om aspirant mbo-studenten enthousiast te maken voor logistieke mbo-opleidingen is door Midpoint Brabant, ROC Tilburg een Smart Logistics Serious Game met Augmented Reality (AR) ontwikkeld. Een ware eyecatcher.

Het idee is om potentiële studenten op innovatieve manieren te interesseren voor de logistiek. Met deze Serious Game krijgen jongeren op een speelse manier inzicht in de uitdagingen die de logistiek biedt en welke bijdrage logistiek levert aan de maatschappij van vandaag.

 

Logistiek - Serious Game - AR - VR

 

De Serious Game gaat over de verschillende processen van de wereldwijde goederenstroom: vervoer, ontvangst, verzenden. De speler krijgt in diverse scenario’s meer inzicht in de dynamiek én uitdagingen van het werk in de logistiek. Ook ervaren ze de verantwoordelijkheid die je hebt bij het omgaan met hoogwaardige en kwetsbare producten (zoals iPhones en Playstations, bloemen en bananen) en de bijdrage die je als onderdeel van de keten levert aan de klant en maatschappij. Want zonder logistiek geen volle schappen in de supermarkt, komt je online bestelde pakketje niet thuis, kunnen de ziekenhuizen niet functioneren en kunnen geen huizen gebouwd worden. Spelers van de game kunnen elkaar ook uitdagen om betere scores te halen.

 

ROC Tilburg biedt diverse logistieke mbo-opleidingen (BOL en BBL), zoals Logistiek Medewerker, Logistiek Supervisor, Logistiek Teamleider en Manager Logistiek en Transport. De game kan ook een bijdrage leveren aan de doorstroom van mbo- naar hbo-logistiek. Er komt nog een versie voor het hbo.

 

 

Projectpartners

Gemeente Tilburg, Midpoint Brabant, ROC Tilburg en BUas.

René Bergmans