Skip Navigation or Skip to Content

Nieuwe Raad van Advies Midpoint Brabant vergroot betrokkenheid bij de regio Midden-Brabant

De stichting Midpoint Brabant heeft voortaan een Raad van Advies. Met vertegenwoordigers vanuit ondernemingen, onderwijs, overheden, maatschappelijke organisaties én bewoners. Elk met zes afgevaardigden. De Raad van Advies adviseert het Bestuur van de stichting over strategische onderwerpen. In de nieuwe opzet kunnen alle geledingen van Midden-Brabant meedenken over de ambitie en koers van de regio: bevorderen van de brede welvaart. Met als motto ‘Ondernemen, innoveren en experimenteren met de mens centraal.’

De huidige uitvoeringsorganisatie Midpoint Brabant krijgt vanaf begin 2025 de bv-vorm. De bv zorgt voor de ontwikkeling van het regionale economische ecosysteem, uitvoering van programma’s en projecten, en dienstverlening aan individuele ondernemingen. Elk programma heeft een eigen stuurgroep, ook weer met een afvaardiging uit de diverse geledingen. In deze vorm krijgt de organisatie nog meer slagkracht en draagvlak.

Officiële start

De Raad van Advies is officieel van start gegaan tijdens een oprichtingsbijeenkomst bij Midpoint Brabant op 20 september. Voorzitter van de Raad van Advies is Theo Weterings, tevens voorzitter van het Bestuur: “Wij kiezen in Midden-Brabant voor het concept van brede welvaart. Niet alleen omdat het modern is, maar ook omdat we het zo ervaren. We bundelen de krachten om als regio sterker te staan. Het gaat niet alleen om de cijfers, maar ook om de mogelijkheden waarin mensen zich kunnen ontwikkelen.”

Maatschappelijk

Met deze nieuwe opzet gaat Midpoint Brabant van triple helix naar multi helix. Voor het eerst maken ook maatschappelijke organisaties en bewoners deel uit van het samenwerkingsverband. Bart Berden, voorzitter Raad van Bestuur ETZ, vertegenwoordigt deze in het bestuur: “Wij zijn heel enthousiast over de integrale aanpak. We zijn hier samen om te halen én te brengen. Binnen onze regio zelf en ook daarbuiten. De kracht is dat we hiermee een integrale blik hebben en elkaar onderling makkelijker weten te vinden.”

En wat vinden de Raad van Advies-leden van de nieuwe aanpak? Dat zie je in de aftermovie van de oprichtingsbijeenkomst. Binnenkort te bekijken op de Midpoint Brabant-website.

De leden van de Raad van Advies en het Bestuur vind je hier.

Midpoint Brabant