Skip Navigation or Skip to Content

Slimmer Werken

Innovatieprogramma voor de mkb-maakindustrie

Hoe zorg je dat jouw mkb-maakbedrijf duurzaam blijft groeien? Hoe bied je het hoofd aan het tekort aan technisch vakpersoneel? Hoe verbeter je jouw productieautomatisering met aandacht voor het werkgeluk van jouw medewerkers?

Jij hebt als maakbedrijf te maken met stevige uitdagingen. De eisen van deze tijd zijn torenhoog en vragen om innovatieve oplossingen op technologisch- en organisatieniveau. Zodat je meer werk kunt verzetten met hetzelfde aantal mensen. Het alleen oplossen van deze uitdagingen vergt veel van jou: tijd, capaciteit, geld en de juiste resources. En dit terwijl jouw bedrijf gewoon moet blijven draaien.  

Daarom bieden we jou de helpende hand, kosteloos en als collectief. Samen met collega maakbedrijven, onderwijs en experts bouwen we aan de toekomst van de maakindustrie. In het programma Slimmer Werken moedigen we mkb-maakbedrijven aan om anders en, zoals de naam al suggereert, vooral slimmer te werken. 

Voor wie?

Het programma Slimmer Werken is bedoeld voor alle mkb-maakbedrijven in Midden-Brabant met maximaal 250 medewerkers. Het wordt kosteloos aangeboden dankzij steun van de Provincie Noord-Brabant.

Wat willen we bereiken?

Ons hoofddoel is het verbeteren van de (arbeids)productiviteit met volledige aandacht voor mens en organisatie. Met het programma Slimmer Werken geven we een impuls aan de toekomstbestendigheid, innovatiekracht en wendbaarheid van de mkb-maakindustrie in Midden-Brabant.   

Heel concreet: de komende 3 jaar begeleiden we zo’n 50 mkb-maakbedrijven in het maken van een significante verbeterstap in productiviteit, waarbij de medewerker niet uit het oog wordt verloren. Integendeel, jouw medewerkers staan centraal in digitale oplossingen. Dit doen we onder andere met het Lerend Netwerk voor Open Innovatie.


 

Uitgelicht: Lerend Netwerk voor Open Innovatie (tip!)

Heb jij als directeur of productieleider te maken met een tekort aan technisch vakpersoneel én is meegaan met (nieuwe) technologieën een uitdaging? Ontdek hoe je jouw productie slim en efficiënt naar een hoger niveau tilt met technologische én sociale innovaties. Het Lerend Netwerk voor Open Innovatie brengt bedrijven, onderwijs en experts samen om vragen van mkb-maakbedrijven te beantwoorden en hen te begeleiden richting duurzame groei. Maak kosteloos gebruik van ons waardevolle innovatienetwerk en leer meer werk te verzetten met hetzelfde aantal mensen!

Lees meer en meld je aan!

Impact door koppeling met onderwijs en experts

Om impact te maken op de gehele maakindustrie bundelen we onze krachten met experts en met mbo- én hbo-onderwijsinstellingen. En dat helpt jou als ondernemer: je krijgt concreet advies en hulp van experts uit het bedrijfsleven, docenten en studenten uit het onderwijs en mkb-coaches uit de maakindustrie die de uitdagingen van jouw bedrijf begrijpen.  

Op deze manier verkleinen we de kloof tussen praktijk en onderwijs én verbetert de onderwijskwaliteit. Zo werken we samen aan een toekomstbestendige maakindustrie.
 

Partners en projectduur

Slimmer Werken is een initiatief van Midpoint Brabant in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg, Metaalunie, FME, REWIN, Fontys Hogeschool, Avans Hogeschool, Onderwijsgroep Tilburg, Bosch Transmission Technology en Hoppenbrouwers Techniek. Het programma wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord-Brabant. 

Het programma is gestart op 1 oktober 2023 en loopt tot en met eind december 2026. 

Projecten  

Het programma bestaat uit diversezorgvuldig op elkaar afgestemde deelprojecten, waarmee we een impuls geven aan de toekomstbestendigheid, innovatiekracht en wendbaarheid van de mkb-maakindustrie in Midden-Brabant.  Een overzicht van de projecten:  

Gerelateerde projecten

Gerelateerd nieuws

Petra Mouthaan - Programmamanager Maakindustrie