Skip Navigation or Skip to Content

Techniekcoalitie Brabant

Waarom?

Brabant heeft een oplopend tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Met minder mensen moeten we meer doen. Bedrijven in de techniek worden geconfronteerd met een snel veranderende marktvraag en uiteenlopende technologische innovaties. Dit vraagt om blijvende ontwikkeling bij ondernemingen, werknemers en opleidingen. Tijd voor een samenwerkingsverband van landelijke branches en scholingsfondsen met regionale partners.

Doel

Ondernemers, hun werknemers én werkzoekenden de mogelijkheid bieden om zich een leven lang te ontwikkelen in de techniek. En voorkomen van uitval van leerlingen in het onderwijs.

 

 

Aanpak

Bij Techniekcoalitie Brabant investeren de samenwerkende partijen in drie hoofdlijnen:

  1. Via bedrijfsbezoekers en strategisch HRM-advies ondersteunen van teams met medewerkers in ondernemingen, zodat zij duurzaam inzetbaar zijn.
  2. Nieuwe kansen creëren voor oriëntatie en instroom van zij-instromers.
  3. Zorgen voor hybride docenten en leeromgevingen om leerlingen binnenboord te houden.

 

Partners

Midpoint Brabant, Techniek Nederland, Werkt Talent, FME, Avans, Fontys, Kennispact MBO/ ROC Tilburg, Curio, A+O Metalektro, Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, Koninklijke Metaalunie, Wij Techniek, OOM, Provincie Noord-Brabant, FNV Metaal, Bouwend Nederland.

 

Aanspreekpunt

info@techniekcoalitiebrabant.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Techniekcoalitie Brabant.

Marc Bevers - Programmamanager Jeugdwerkloosheid