Skip Navigation or Skip to Content

Studententalent voor digitaliseringsslag in mkb

Waarom?

Het merendeel van het midden- en kleinbedrijf en instellingen in Midden-Brabant is nog niet of niet voldoende in staat om de kansen van digitalisering en dataficatie goed te benutten. Hierdoor blijven bedrijven achter in de cruciale digitaliseringstransitie. Dit legitimeert om vanuit publieke partners een programmering op te stellen om de marktwerking te versnellen. De arbeidsmarktregio in Midden-Brabant heeft ten opzichte van de andere regio’s één heel groot voordeel: met de opleidingen van Tilburg University en Fontys ICT zijn er respectievelijk 2000 en 600 studenten die op dit gebied kunnen werken, binnen handbereik.

Doel

Met de inzet van studententalent zorgen voor een versnelde digitaliseringslag in het mkb in Midden-Brabant.

Aanpak

Datalab is een onderdeel van het Smart MKB programma van Midpoint Brabant. Grondgedachte hiervan is dat studenten van Tilburg University en Fontys ICT naast hun studie gaan werken aan praktijkcases voor het mkb. Midpoint Brabant faciliteert de basisorganisatie.

Vanuit het overkoepelende Smart MKB programma van Midpoint Brabant en MindLabs worden de cases voorbereid om toe te voegen aan het Smart MKB Datalab. Tilburg University en Fontys ICT informeren hun studenten over het Datalab. De organisaties UniPartners en Unigarant werven de studenten en leiden ze op tot deelnemers. Medewerkers van ICT-bedrijven binnen de Smart MKB Digihub (een regionaal netwerk van ICT-bedrijven) en MindLabs zorgen voor de coaching en interventies bij de studenten om het resultaat van de case te borgen.

 

Partners

Midpoint Brabant, Tilburg University, Fontys, Avans, gemeente Tilburg, MindLabs, UniPartners en Unigarant.

Twan van Lankveld - Programmamanager Logistiek