Skip Navigation or Skip to Content

Slimmer Werken workshops voor ondernemers

Wil je als directeur of productieleider leren hoe je doelgericht kunt werken aan de verbetering van productiviteit binnen jouw bedrijf, zelfs in tijdens van personeelstekort? En wil je begrijpen hoe je jouw team hierin meekrijgt? Jaarlijks organiseert Midpoint Brabant een reeks kosteloze, verdiepende workshops en webinars die aansluiten bij wat ondernemers willen leren op het gebied van slimmer werken. Zoals bijvoorbeeld: de toepassingsmogelijkheden van digitale (nieuwe) technologie, gericht werken aan productiviteitverbetering en hoe je je personeel meeneemt in een procesoptimalisatie of veranderproces binnen een industriële omgeving.

Slimmer Werken: het innovatiepramma voor mkb-maakbedrijven

Dit project is onderdeel van het programma Slimmer Werken. Dit programma biedt kosteloze, collectieve ondersteuning aan het mkb. Samen met collega maakbedrijven, onderwijs en experts bouwen we aan de toekomst van de maakindustrie. We moedigen maakbedrijven aan om anders en, zoals de naam al suggereert, vooral slimmer te werken. Ons hoofddoel is het verbeteren van de (arbeids)productiviteit met volledige aandacht voor mens en organisatie. Zodat maakbedrijven meer werk kunnen verzetten met hetzelfde aantal mensen. Dit doen we met diverse deelprojecten. Het programma is beschikbaar voor mkb-maakbedrijven met maximaal 250 medewerkers in Midden-Brabant.


 

Programma Slimmer Werken

Ben jij als maakbedrijf geconfronteerd met uitdagingen zoals een tekort aan technisch personeel of duurzame groei? Of wil je jouw productieautomatisering verbeteren zónder daarbij jouw medewerkers uit het oog te verliezen?

Lees meer over het programma Slimmer Werken

Slimmer Werken is een initiatief van Midpoint Brabant in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg, Metaalunie, FME, REWIN, Fontys Hogeschool, Avans Hogeschool, Onderwijsgroep Tilburg, Bosch Transmission Technology en Hoppenbrouwers Techniek. Het programma wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord-Brabant.

Het programma is gestart op 1 oktober 2023 en loopt tot en met eind december 2026.

Petra Mouthaan - Programmamanager Maakindustrie