Skip Navigation or Skip to Content

Fieldlab CAMPIONE

Waarom?

Fieldlab CAMPIONE op Gate2 in Rijen is actief sinds 2015. De afgelopen jaren zijn hier met veel succes onderzoek en innovaties uitgevoerd op het gebied van voorspelbaar onderhoud. Studenten van Avans en ROC bouwden mee aan de productielijn en testopstelling die één op één voldoet aan wat je in de Nederlandse fabrieken ziet. Ook deden ze samen met bedrijven en andere partners onderzoek naar hoe onderhoud aan die productielijnen het best kon worden aangepakt.

Doel

Regionaal mkb (Midden- en West-Brabant) op weg helpen met smart maintenance op basis van kennis, ervaring en infrastructuur van CAMPIONE. Door het onderhoud aan productielijnen slimmer te maken, kunnen organisaties veel geld besparen.

Aanpak

Onafhankelijke businesscase begeleiding door studenten van Avans Hogeschool ondersteund door WCM en accountmanagement vanuit de ontwikkelingsmaatschappijen in:

  • Begeleiding bij de introductie van het thema in de organisatie;
  • Inventarisatie van de businesscase;
  • Testen en ontwikkelen van concrete, praktische toepassingen van Smart Maintenance & Service;
  • Eerste stap richting implementatie via heldere business case.

De trajecten worden na afronding communicatief ingezet ter informatie en inspiratie van andere mkb’ers uit de regio (zie bijvoorbeeld dit artikel over ABC Olie)

Partners

Het field lab is een initiatief van brancheorganisatie World Class Maintenance (WCM), Midpoint Brabant, REWIN, BOM, Avans Hogeschool en ROC Tilburg.

Aanspreekpunt

Wil je meer weten over CAMPIONE? Neem dan contact op.

Petra Mouthaan - Programmamanager Maakindustrie