Skip Navigation or Skip to Content

Een Gezond Leisureklimaat

Een Gezond Leisureklimaat is een project van Midpoint Brabant dat heeft gelopen van 2018 tot en met 2022. In vijf jaar tijd zijn meer dan 1.000 ondernemers in de leisure-sector geïnspireerd en geactiveerd om klimaatadaptieve en circulaire maatregelen te nemen. Zij namen deel aan events, workshops, deden mee aan projecten zoals de Hoos en Hitte Contest en de Horeca Food Waste Challenge, kregen maatwerkadvies, volgden een e-learning of profiteerden van de 100 duurzame tips voor ondernemers in recreatie en horeca.

Intensieve regionale samenwerking
Achter het project huisde een intensieve samenwerking van de waterschappen en lokale ambtenaren in Midden-Brabant. De regionale recreatieve ondernemersverenigingen hebben een onmisbare rol gespeeld in de behoeftebepaling, werving en uitvoering van de activiteiten. In samenspraak met hen ontwikkelde Een Gezond Leisureklimaat onder meer Duurzaam Gastvrij; een platform met 100 gastvrije duurzame tips in de taal van de ondernemer. Samen met VisitBrabant maakte Een Gezond Leisureklimaat vanuit deze inhoud de e-learning Duurzaam Gastvrij Ondernemen. Deze is gevolgd door veel ondernemers en is nog steeds online beschikbaar bij VisitBrabant.

Meer informatie?
Inmiddels is het project Een Gezond Leisureklimaat succesvol afgerond. Wil je meer weten over de producten en resultaten? Lees dan de eindrapportage van Een Gezond Leisureklimaat 2018-2022.

 

 

 

Joost Ploos van Amstel - Programmamanager Duurzame Economie