Skip Navigation or Skip to Content

CIRCO Tracks

Bij CIRCO Tracks leer je tijdens workshops hoe jouw organisatie circulariteit binnen de productketen kan integreren. Je krijgt inzicht in waardeverliezen in de keten waar jouw onderneming deel van uitmaakt. Dit gebruik je vervolgens door samen met partijen uit de keten een of meer verdienmodellen of betere designs te ontwikkelen. Na de CIRCO Track volgt de implementatiefase met startup en scale-up begeleiding, validatie en financiering.

Samen met onze partners helpen we vanuit Midpoint Brabant bedrijven om hun circulaire idee rond te krijgen. CIRCO richt zich op de sectoren bouw, kunststoffen, consumentengoederen en maakindustrie.

 

CIRCO Hub Brabant

Inmiddels hebben Midpoint Brabant, provincie Noord-Brabant, Rabobank en Fontys de handen ineen geslagen in CIRCO Hub Brabant. Met de bewezen succesvolle CIRCO Tracks methode activeert CIRCO Hub Brabant creatieve professionals en productiebedrijven om concreet en samen met ketenpartners aan de slag te gaan met ontwerpen en ondernemen op basis van nieuwe circulaire business modellen.

 

CIRCO Hub Brabant is er voor bedrijven die klaar willen zijn voordat het via grote afnemers en regelgeving door de overheid wordt opgelegd. Deelnemers zijn ondernemingen die de concurrentie voor willen blijven met een circulair en toekomstproof verdienmodel. Of bedrijven die willen starten met circulair ondernemen, maar niet zo goed weten waar te beginnen. Ook kan het zijn dat je een circulair idee hebt en hulp wilt bij de ontwikkeling.

 

CIRCO Tracks zijn eveneens interessant voor organisaties die minder afhankelijk willen zijn van lange, kwetsbare supply chains of toeleveranciers uit andere werelddelen. En zeker ook voor iedereen die zich zorgen maakt over de stijgende grondstof- en energieprijzen en het klimaat.

 

Meer informatie?
Wil je meer weten over CIRCO Tracks? Neem dan contact op met Tanya Bakker, tanyabakker@midpointbrabant.nl of bekijk de website van CIRCO.

Petra Mouthaan - Programmamanager Maakindustrie