Skip Navigation or Skip to Content

Nieuwe website ‘Jouw stap in techniek’ inspireert bij overstap naar baan in de techniek

Onder de naam ‘Jouw stap in techniek’ heeft Techniekcoalitie Brabant een nieuwe inspirerende website voor zij-instroom gelanceerd. Jouwstapintechniek.nl biedt een vacaturebank, evenementenagenda, inspirerende praktijkverhalen en vooral ook de mogelijkheid voor (persoonlijk) advies en begeleiding op maat voor iedereen die zich wil oriënteren op een baan in de techniek. De website is dan ook dé plek in Brabant waar je naast handige informatie en tips, ook écht een match op maat krijgt. Midpoint Brabant is één van de partners van Techniekcoalitie Brabant en dit initiatief.

Vraag en aanbod

Jouwstapintechniek.nl voorziet werkgevers en werkzoekenden van informatie en inspireert hen met ervaringsverhalen. Ook krijgen zij hiermee snel en laagdrempelig persoonlijk advies en (loopbaan)begeleiding. De site fungeert als matchingtool tussen werkgever en toekomstige werknemer, de overstapper. Het koppelt vraag en aanbod aan elkaar via een warm en breed netwerk in Brabant, zonder commercieel belang.

Hoe werkt het voor overstappers?

Om te ontdekken of techniek bij hen past, kunnen potentiële overstappers een test afleggen. Ook geeft de website hen toegang tot diverse baankansen in Brabant. In veel gevallen heb je geen vooropleiding of ervaring nodig voor een overstap. Op de website staat duidelijk omschreven wat je in de betreffende functie kunt betekenen voor de organisatie. Heeft een potentiële overstapper interesse, dan zorgt een arbeidsmarktcoach voor begeleiding bij het (sollicitatie)proces. Je kunt omscholing binnen het bedrijf krijgen of bij- of omscholing via een gecertificeerde opleider.

En hoe voor werkgevers?

Ook voor werkgevers ligt de kracht van het platform in deze persoonlijke aanpak. In vier simpele stappen krijg je al inzicht in hoe je nieuwe instroom voor elkaar krijgt. Je kunt direct hulp en advies krijgen van een toegewijd Team Overstappers. 

Zit jij als werkgever te springen om nieuwe vakmensen in de techniek? Heb je al een baankans beschikbaar die je van de daken wil schreeuwen? De ervaring leert dat zij-instroom werkt en de slagkracht van je organisatie kan vergroten. ‘Jouw stap in techniek’ helpt je hierbij.

Op jouwstapintechniek.nl vind je alle informatie en kun je baankansen van jouw organisatie aanmelden. Wil je toch nog meer weten? Dan kun je telefonisch contact opnemen via 06- 31757339. 

Midpoint Brabant