Skip Navigation or Skip to Content

Duurzaam Gastvrij

Duurzaam Gastvrij komt voort uit het project Een Gezond Leisureklimaat. Na een uitgebreide behoeftebepaling bij een groep ondernemers, bleek dat zij een overzicht van praktische klimaat-maatregel misten. Ze waren vooral geïnteresseerd in hoe ze de maatregel op hun leisure-bedrijf konden toepassen. Dat was aanleiding voor het ontwikkelen van het platform www.DuurzaamGastvrij.nu

100 praktische tips voor horeca en recreatie
Op Duurzaam Gastvrij staan 100 praktische tips voor ondernemers in horeca en recreatie. Centraal in de tips staat de gastvrije invulling van duurzaamheid. De tips zijn ondergebracht in categorieën die aansluiten bij de wereld van horeca- en leisure-ondernemers zoals buiten, eten en drinken of sanitair. Ook zijn er wegwijzers opgenomen die dieper ingaan op een klimaat-maatregel zoals groene parkeerplaatsen of duurzaamheidssubsidies. Daarnaast zijn er eerlijke verhalen in opgenomen waarin ondernemers vertellen waaróm zij duurzaam ondernemen en wat daarvan de voor- en nadelen voor hen zijn. De website is inmiddels ruim 1000 keer bezocht en veelvuldig gebruikt.

E-learning met VisitBrabant
Samen met VisitBrabant maakte Een Gezond Leisureklimaat vanuit deze inhoud de e-learning Duurzaam Gastvrij Ondernemen. Deze is al gedaan door veel ondernemers en is nog steeds online beschikbaar bij VisitBrabant. Brabantse ondernemers in toerisme gebruiken de e-learning als scholingstool.

Midpoint Brabant