Skip Navigation or Skip to Content

Support services om het data gedreven ecosysteem in Midden-Brabant te versterken

Digihub: hét netwerk van de digitale sector in Midden-Brabant

Samen het mkb meer datagedreven maken. Daar draait het om bij de Digihub. Een community van vooraanstaande ICT-bedrijven die zich hebben verenigd. Heb je een ambitieuze mkb-onderneming in Midden-Brabant, dan kun je deze experts hiervoor inschakelen. Wil je weten wat zij voor jouw onderneming kunnen betekenen? Kijk hier

 

 

Datalab: matchen van studenten met datacases

In het Datalab werken wo-, hbo- en mbo-studenten tijdens hun opleiding aan praktijkcases van mkb-bedrijven. Dit kan in allerlei vormen: als bijbaan, stage, afstudeeropdracht, case of traineeship. Studenten krijgen zo de gelegenheid om met interessante lesopgaven in het bedrijfsleven te werken. Ondernemingen zijn hiermee geholpen om hun processen verder te digitaliseren. Midpoint Brabant ontwikkelt en coördineert dit traject, zorgt voor de afstemming tussen de betrokkenen en bereidt de cases voor. Dit initiatief wordt voor en mede door studenten opgezet.

 

Data Accelerator/Spin-out studio: creëren en versnellen van startups

In de Data Accelerator ligt de focus op het valideren en versnellen van datagedreven startups. Veelal komen er innovaties uit naar voren die in een grotere behoefte voorzien dan alleen de ondersteuning van het betreffende mkb-bedrijf. Ook zie je dat ICT-bedrijven schaalbare producten maken die een apart focus nodig hebben. Vaak ontstaat hieruit een nieuwe startup, een zogeheten spin-out. Met de Data Accelerator versnelt Midpoint Brabant samen met de BOM en Braventure de ontwikkeling van deze startups.

 

Data platform: data portal om co-creatie op basis van actuele/real-time datasets te creëren.

Het Data platform is enerzijds een portaal van diverse datasets waarbij op continue manier, cases, challenges en hackathons kunnen worden losgelaten. Anderzijds worden de ontwikkelde algoritmen verder doorontwikkeld, zodat het weer building blocks worden voor de volgende challenge of case. Zo ontstaat er een continue manier van innoveren waarbij studenten, experts en ondernemers zich allen excellent kunnen ontwikkelen.

Ralf Daggers - Operationeel Directeur