Skip Navigation or Skip to Content

(Video) Festival Textour laat mogelijkheden duurzame textiel in Tilburg zien

Textilium Futura organiseerde op 28, 29 en 30 mei 2021 Textour, een festival in de vorm van een wandelroute langs 13 plekken in het centrum van Tilburg. Tijdens de route kon je genieten van textiele kunst en presentaties over hoe de textielindustrie duurzamer wordt en zich door technologische ontwikkelingen verder ontwikkelt. Midpoint Brabant Circulair was als partner betrokken bij de Textour

Ook waren er kunstwerken te zien van gerenommeerde Tilburgse en internationale kunstenaars. Een aandachtstrekker was de mantel voor het beeld van Koning Willem II gemaakt met gebruikte voetballen. Ook kon je het eerste voorproefje zien van de duurzame carnavalskiel die in ontwikkeling is. Willem II en Midpoint Brabant maakten van de gelegenheid gebruik om een overeenkomst te tekenen voor samenwerking op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en fanbeleving.

Video

Bekijk hier de video die Textour en Midpoint Brabant over dit bijzondere evenement hebben laten maken. Voor meer informatie over Textilium Futura klik hier.

Midpoint Brabant