Skip Navigation or Skip to Content

Textilium Futura organiseert tweede editie Textour in mei 2022

Na de eerste Textour van afgelopen mei volgt in 2022 een tweede editie van donderdag 19 tot en met zondag 22 mei. Textour is een festival in de vorm van een inspirerende wandelroute in Tilburg met presentaties over textiele kunst en ontwikkelingen in de textielindustrie op het gebied van technologie en duurzaamheid. Ondanks de coronamaatregelen bezochten dit jaar al 8.500 belangstellenden het evenement.

De Textour gaat van 2 naar 4 dagen en van 13 naar 25 routepunten. “We overwegen ook een fietsroute met nog eens 15 punten”, aldus Joris van Riel, bedenker en drijvende kracht achter organisator Textilium Futura en tevens projectmanager Circulaire Economie bij Midpoint Brabant Circulair. “Naast QR-codes gaan we ook op andere verrassende manieren informatie verstrekken.” In 2022 zijn 20 punten vrij toegankelijk en voor 5 punten koop je een kaartje, zoals voor een workshop, lezing of lunch.

De jaarlijkse Textour groeit uit naar een uitgebreid Textilium Futura programma in 2024, ook dan met de stad Tilburg als podium. Dit evenement van internationale allure brengt de toekomst van textielindustrie in beeld en sluit naadloos aan bij de ambitie van de gemeente Tilburg om in 2045 een 100% circulaire maakstad te zijn.

Texfab

Naast de Textour organiseert Textilium Futura op 28 januari het business event Texfab. Dit nieuwe evenement is bestemd voor nationale en internationale textielexperts, opleidingen, business en politiek en gaat over Europese wetgeving, plannen, activiteiten en mogelijkheden.

Textilium Futura werkt hierbij nauw samen met Midpoint Brabant Circulair, de economische ontwikkelingsorganisatie van ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappelijke instanties in Midden-Brabant. Met het initiatief Up New Textiles stimuleert Midpoint Brabant ondernemingen, studenten en bewoners om aan de slag te gaan met circulaire ondernemen in textiel.

 

Midpoint Brabant