Skip Navigation or Skip to Content

Ambassadeur Leerwerkloket Midden-Brabant: Becx Verhuur Esbeek

We spreken Berry van Spreeuwel (werkplaatsmanager) en Saskia Winkelman (directeur) over Becx Verhuur en hun ambassadeursschap van Leerwerkloket Midden-Brabant.

Vertel eens in het kort iets over het bedrijf

Bij Becx Verhuur bieden we oplossingen voor alle transportbehoeften met trekkers en trailers. Vanuit onze hoofdvestiging in Esbeek en een locatie in Eersel streven we naar uitstekende service en klanttevredenheid. Ons team van 45 medewerkers werkt samen in een hechte, familiaire sfeer.

Wij geloven in het ontdekken en ontwikkelen van talent. We zien de stempels die mensen krijgen als een talent. Becx Verhuur staat bekend om de persoonlijke aanpak en onze eigen academie, die aansluit bij onze missie en visie.

Waarom is een leven lang ontwikkelen zo belangrijk voor jullie bedrijf?

Het is tegenwoordig onmisbaar om je medewerkers een leven lang te ontwikkelen. Wij bij Becx zijn altijd bezig met het opleiden en ontwikkelen van onze medewerkers. De focus op het talent van een medewerker zorgt ervoor dat hij of zij het naar zijn of haar zin heeft. We willen dat onze medewerkers plezier hebben in het werk en daar investeren we graag in. Op school krijgen mensen vaak een etiket opgeplakt waarmee ze later in het bedrijfsleven moeten functioneren. Dit lukt echter alleen als we hen eerst laten zien dat dit etiket ook een talent kan zijn. Wij laten ze kennismaken met de aspecten die ze moeilijk vinden en bieden daarbij begeleiding. Dat gaat niet vanzelf en is soms pittig, maar achteraf wordt dat erg gewaardeerd.

Hoe breng je het in de praktijk?

Wij hebben zelf een interne opleiding opgericht genaamd Becx Academy. Wij streven ernaar om elke dag beter te worden, zowel in de praktijk als via externe cursussen, interne workshops en samenwerking met opleidingsinstanties. Voor mensen met en zonder specifieke vooropleiding hebben we een eigen loopbaantraject ontwikkeld. Heb je technisch talent? Dan zoeken we samen uit hoe we dit talent optimaal kunnen benutten en verder ontwikkelen. Onze medewerkers kunnen altijd aansluiten bij de

trainingen, ook als ze deze al gevolgd hebben. Het zit ‘m in de kracht van herhaling en de mogelijkheid om op een eigen tempo te leren.

Hoe kunnen jullie andere ondernemers hiermee helpen?

We verzorgen meeloopdagen voor geïnteresseerde kandidaten, zodat zij zelf, maar ook het team, een inschatting kan maken of de persoon goed past. Als dit niet zo is, kijken we of er een andere passende match te vinden is bij andere ondernemingen en brengen hen in contact met elkaar.

Daarnaast delen we graag onze kennis. We geven trainingen over bijvoorbeeld leiderschap en besmetten andere bedrijven met het belang van ontwikkelen en investeren in talent.

Hoe is de samenwerking met Leerwerkloket tot stand gekomen en welk traject is doorlopen?

Ik (Berry) had mezelf aangemeld voor een sessie bij het Willem II-stadion van het Leerwerkloket. Hierna ben ik benaderd door Patrick Stalpers. Patrick kwam langs bij ons bedrijf en voelde na het delen van onze missie en visie meteen onze passie voor talent. Vandaar dat we toen de vraag kregen om ambassadeur te worden van het Leerwerkloket Midden-Brabant waar we enorm trots op zijn.

Via de gemeente Hilvarenbeek kwamen we in contact met Midpoint Brabant. We gaven bij de gemeente aan dat we graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen betrekken en van hun stempel hun talent willen maken. Marc Bevers hielp ons om van ideeën acties te maken. Daarnaast hebben we contact gehad met het Rangeerterrein. We vroegen hen om een presentatie te geven tijdens een ondernemers bijeenkomst van Mierbeek over wat zij precies doen en waarvoor ondernemers bij hen terecht kunnen. Zo kunnen wij de informatie en ervaringen delen en samen vooruitgang boeken.

Tot slot: wanneer schakel je Leerwerkloket in?

We willen als bedrijf ook graag leren van andere bedrijven. Daarom maken we graag gebruik van het netwerk van Leerwerkloket om dit mogelijk te maken. Om niet telkens het wiel uit te hoeven vinden hebben we nu een goed contact om informatie in te winnen.

Midpoint Brabant