Skip Navigation or Skip to Content

Meer over logistiek in Midden-Brabant

Logistieke hotspot nummer 1

Midden-Brabant is koploper in slimme en duurzame logistiek. Niet voor niets is de regio drie jaar op rij, in 2019, 2020 én 2021, verkozen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. In het Smart Logistics programma van Midpoint Brabant werken ondernemingen, onderwijs en overheden succesvol samen aan een integrale aanpak van de grote transitieopgaven digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling.

Midden-Brabant is een logistieke topregio in Europa: een moderne en efficiënte logistieke hotspot in de Europese transportcorridors tussen de grote zeehavens Rotterdam en Antwerpen en het Europese achterland. De cijfers spreken voor zich: zo’n 2.500 bedrijven met logistieke activiteiten, 28.000 directe en indirecte werknemers, 30.000 (internationale) studenten, een toegevoegde waarde van €2,4 miljard en maar liefst 170 miljoen consumenten binnen een straal van 500 kilometer. De regio is in 2019, 2020 én 2021 verkozen tot beste logistieke hotspot van Nederland.

In Midden-Brabant werkt 13% in de logistiek, oftewel bijna 1 op de 7. Niet voor niets hebben internationaal toonaangevende bedrijven als Coca Cola, bol.com, Samsung, CEVA, Fuji, Tesla, Fellowes, Ericsson, NSK en Coolblue hun (Europese) logistieke operaties hier gevestigd. De regio is de uitvalsbasis voor innovatieve regionale bedrijven als GVT Group of Logistics, Claassen Logistics, Versteijnen Logistics en Kivits Drunen, die op Europese en mondiale schaal opereren. Veel gerenommeerde mondiale logistieke dienstverleners runnen operaties in de regio, waaronder ID Logistics, DB Schenker, Rhenus Logistics, Syncreon, XPO, DSV en K+N.

Bekijk hier deze video over de gunstige ligging en uitstekende verbindingen van Midden-Brabant.

Lees meer

Smart Moves Video's

Al drie jaar op rij is Tilburg-Waalwijk Logistieke Hotspot van het jaar. Ben je benieuwd wat het geheim is achter het succes van deze regio? Dat zie je in de Smart Moves campagne met de bekende comedian Jochen Otten. Laat je verrassen!

Meer over Smart Moves

Stuurgroep Midpoint Brabant Smart Logistics

Algemeen bestuur
Persoon Organisatie Functie
Sandra Smits (Voorzitter) Kivits Drunen Operationeel Directeur
Bas van der Pol Gemeente Tilburg Wethouder economie
Florent Claassen Claassen Logistics Algemeen Directeur
Fred van der Westerlaken Onderwijsgroep Tilburg Voorzitter College van Bestuur
Jaco Knetemann CEVA Logistics Directeur Commerce & Lifestyle Services
Jorn Versteijnen Versteijnen Logistics Algemeen Directeur
Marco van Walraven ID-Logistics Directeur Benelux
Martyntje Brink Midpoint Brabant Programmamanager Arbeidsmarkt
Rob van Opzeeland Kivits Drunen Algemeen directeur
Ronald Bakker Gemeente Waalwijk Wethouder economie
Arjen Kuneman Syncreon Vice President the Netherlands
Twan van Lankveld Midpoint Brabant Programmamanager Smart Logistics
Wil Versteijnen GVT Group of Logistics Directeur

Gerelateerde projecten

Gerelateerd nieuws

René Bergmans