Skip Navigation or Skip to Content

Digitalisering

Digitalisering

Eén van de doelen van Midpoint Brabant Smart Logistics is om dataficering en digitalisering in de logistiek in Midden-Brabant op een hoger plan te brengen. Dat doen we door innovatieprojecten te ontwikkelen, kennis te delen en bedrijven en kennisinstellingen te verbinden.

Eén van de innovatieprogramma’s is DALI (Data Science voor Logistieke Innovatie), een samenwerking met Logistics Community Brabant (LCB), BUas en REWIN West-Brabant. Hierin werken ondernemers en onderwijs samen om op basis van in- en externe data nog efficiënter en duurzamer te kunnen opereren en logistieke planningen beter voorspelbaar te maken.

Een ander project is de AVS-proeftuin (Augmented Reality, Virtual Reality en Serious Gaming) waarin logistieke dienstverleners samenwerken om deze nieuwe technologieën toe te passen in de logistiek, zoals op het gebied van chauffeurstrainingen en onboarden van nieuwe personeelsleden.

Lees meer

Midpoint Brabant maakt onderdeel uit van Pitch Logistics, het netwerk in Brabant waarin logistieke startups gematcht worden met logistieke bedrijven. Veel startups ontwikkelen nieuwe digitale toepassingen die interessant zijn voor het werkveld. Het Pitch Logistics netwerk bestaat uit Logistics Community Brabant (LCB) en de logistieke regio’s West-Brabant, Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant.

Gerelateerde projecten

Ralf Daggers - Operationeel Directeur