Skip Navigation or Skip to Content

Blijvende souvenirs

Blijvende Souvenirs is een social design-project waarin Een Gezond Leisureklimaat (van Midpoint Brabant) en de provincie Noord-Brabant samen optrekken rondom klimaatadaptatie. Gasten van recreatiebedrijven krijgen bij hun verblijf een bijzondere beleving en daarmee een souvenir voor blijvende gedragsverandering.

Blijvende Souvenirs draait om de beleving van gasten die verblijven op een camping, B&B, hotel of vakantiepark met een duurzaam karakter. De redenatie is: recreatieondernemers die duurzaam bezig zijn, kunnen hun gasten inspireren om dingen thuis ook duurzaam aan te pakken. Doordat gasten het op vakantie beleven, zullen zij het thuis ook sneller toepassen. Een beetje meer groen in de tuin of het afkoppelen van de regenpijp bijvoorbeeld. Het zijn kleine dingen met een groots effect. Blijvende souvenirs dus.

In co-creatie met recreatieondernemers wordt een hulpmiddel ontwikkeld op basis van de principes van design thinking. Hiervoor zijn inmiddels twee prototypes getest, onder leiding van social designers Hugo Schuitemaker en Wouter Corvers.

 

Meer informatie?
Wil je meer weten over Blijvende souvenirs? Neem dan contact op met Nicole van Hoof, 06 20889593, nicolevanhoof@midpointbrabant.nl

Joost Ploos van Amstel - Programmamanager Duurzame Economie