Skip Navigation or Skip to Content

Smart MKB | Meer business door data gedreven ondernemen.

Ondersteuning bij de transitie naar data gedreven ondernemen voor bedrijven en instellingen

Samen met diverse partners ondersteunt Midpoint Brabant organisaties in de regio Midden-Brabant bij deze transitie vanuit dit integrale en pragmatische programma Smart MKB.

Mkb-bedrijven kunnen via Smart MKB gebruik maken van digicoaches en business developers van Midpoint Brabant, en ook van ICT-bedrijven, studenten en datagedreven startups. Zij zijn je van bij het digitalisering van je bedrijf, producten of processen.

Vanaf stap één krijg je op het juiste moment de juiste kennis aangeboden en ga je aan de slag. Geen lange opleidingen, maar relevante info en middelen om jezelf te blijven ontwikkelen en jouw bedrijf vooruit te helpen met digitalisering. We informeren en inspireren, zorgen voor kennis en opleiding, én helpen je om concreet in actie te komen. Met als doel: meer businesssucces!

Vier stappen

Het proces bestaat uit vier stappen, waarbij we samen bekijken wat je nodig hebt en waar je gebruik van wilt en kunt maken.

  1. DATAKANSENSCAN. Hiermee krijg je inzicht in hoe jouw bedrijf ervoor staat op het gebied van digitalisering en dataficatie.
  2. DATA-ACTIEPLAN. Op basis van deze scan stellen we samen een praktisch data-actieplan op met een businesscase en routeplan.
  3. AAN DE SLAG! Je gaat aan de slag met je eerste case. Naast persoonlijke begeleiding van een digicoach van Midpoint Brabant werk je samen met een ICT-bedrijf en/of student aan jouw datavraagstuk.
  4. BLIJF AAN BOORD. Eén case creëert vaak nog niet direct meer business. Wil je verder met de volgende stap? Pak de volgende case dan samen met ons op en profiteer van data.

Inspiratie, opleiding en training

Om digitalisering en dataficatie goed door te voeren, is het belangrijk dat medewerkers mkb-bedrijven de juiste zakelijke en technische vaardigheden ontwikkelen. Met onder andere leercultuurscans maken we ze hiervan bewust. Ook bieden we diverse opleidingen, lezingen, workshops, seminars en masterclasses aan, in samenwerking met onderwijs- en opleidingsorganisaties. Goed afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf.

Smart MKB is een samenwerking van Midpoint Brabant, Provincie Noord-Brabant, VNO-NCW Brabant Zeeland, Rabobank, Van Spaendonck, Tilburg University, Onderwijsgroep Tilburg, Fontys en gemeente Tilburg.

Ralf Daggers - Operationeel Directeur