Skip Navigation or Skip to Content

Creëren nieuwe economie

Tranisities versnellen met kennis van AI, mens, gedrag en maatschappij

Midden-Brabant heeft een groot kennispotentieel op het gebied van data, mens, gedrag en maatschappij. Dit kunnen we beter benutten door de R&D-kracht van bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen te combineren met het ondernemerschap waar de regio zo sterk in is. Dit kan leiden tot een beter bedrijfsresultaat, hogere arbeidsproductiviteit, een beter maatschappelijk resultaat en/of besparing van (maatschappelijke) kosten.

 

Living labs

Om hier versnelling in aan te brengen werkt Midpoint Brabant samen met partners aan en in living labs waarbij mensgerichte AI, data science en maatschappelijke vraagstukken centraal staan. In deze labs gaan onderzoek, onderwijs en bedrijven samen aan de slag om in co-creatie maatschappelijke impact middels dataficatie te creëren. Onderstaand de visie op welke domeinen we structureel inzetten.

Digitalisering - Living Labs - Data

Momenteel werkt Midpoint Brabant met haar partners in of aan de volgende fieldlabs op het gebied van digitalisering en AI:

 

  • MindLabs: samenwerkingsverband dat zich richt op mensgerichte AI met focus op Media, Education en Healthcare. Gevestigd in de Tilburgse Spoorzone (zie de website)
  • Slimmer werken: arbeidsproductiviteit verhogen bij smart industry bedrijven.
  • Digital Urban Twin: challenges op het gebied van smart city.
  • Gate2: Smart Industry hub in Rijen met productie-, simulatie- en data- en communicatietechnologieën, waaronder de productietestlijn Cyber Physical Factory (zie de website)
  • CAMPIONE III: transitiebegeleiding naar een datagedreven organisatie voor procestechnologie en voorspelbaar onderhoud. De focus ligt hier niet op techniek, maar op de medewerker en arbeidsproductiviteit.
Ralf Daggers - Operationeel Directeur