Skip Navigation or Skip to Content

Your Sport Pro krijgt investering Brabant Startup Fonds

De Tilburgse startup Your Sport Pro, gevestigd in Gebouw 88 in de Spoorzone in Tilburg, maakt het mogelijk om de match te vinden met een trainer die voldoet aan jouw sportwensen. Vanuit de gedachte vraag en aanbod virtueel bij elkaar te brengen, startte Daan Hullegie in 2015 yoursportpro.nl waarmee het sportaanbod transparanter en toegankelijker wordt. Het platform groeide uit tot een succesvolle online marktplaats met een uitgebreid sportaanbod waar sporters dagelijks de trainer vinden die ze nodig hebben. Verspreid over heel Nederland sloten al ruim 2.800 trainers aan. Om nationale groei verder te versnellen en het platform door te ontwikkelen verkreeg Your Sport Pro een investering van het Brabant Startup Fonds via de business developer van Midpoint Brabant.

Hoe werkt het?

Online gebeurt er steeds meer: eten bestellen, kleren kopen, vakanties boeken. Ook voor een gezonde leefstijl en sport oriënteren we ons online. Per maand krijgt Google bijvoorbeeld zo’n 34 duizend keer de zoekopdracht ‘afvallen’. Op die vraag naar gezonde leefstijl en sport springt Your Sport Pro in. Of het gaat om afvallen, je fitter voelen, beter worden in de sprint, de Alpe d’Huez opklimmen of als team beter worden, met alle doelstellingen kun je er terecht, legt Hullegie uit. “Met jouw doelstelling en sportdiscipline stelt het platform een aantal trainers in jouw regio aan je voor. Via het profiel van de trainer, die je het meest aanspreekt, neem je contact op met hem of haar.”

Met dit platform komen gespecialiseerde trainingsmethoden dichter bij de gemiddelde sporter. “Ik geloof dat je moet investeren om je doel te bereiken. Topatleten hebben een heel team van specialisten om zich heen, van trainer tot fysiotherapeut, van voedingsdeskundige tot sportpsycholoog. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Your Sport Pro maakt het mogelijk de specialist vinden die je helpt je doel te bereiken. Dat wil ik toegankelijker maken en daarmee de gemiddelde sporter beter maken.”

Friesland Campina

Ook vanuit commercieel oogpunt kunnen bedrijven terecht bij Your Sport Pro. Zo heeft bijvoorbeeld Friesland Campina het platform ingezet voor Vifit. Gebruikers van het product Vifit, konden als win-actie vijf sessies met een personal trainer winnen. De prijswinnaars verzilverden via Your Pro Sport hun prijs door een personal trainer te vinden die bij hen past. “Kijkend naar de toekomst kan ons platform een alternatief zijn voor het fitnessabonnement met korting dat veel bedrijven aanbieden aan hun medewerkers. Niet iedereen heeft behoefte aan fitness of kan zichzelf ervoor blijven motiveren. Bij ons kan je echt vinden wat bij jou past, waardoor je het ook beter vol zult houden.”

Landelijke Dekking

Om beter te kunnen inspelen op de ontwikkelingen en trends in de sport, werkt het platform samen met Zeloo, het management- en marketingbureau achter atleten als Marianne Vos, Steven Kruijswijk, Gianni Romme en Tom Dumoulin. Samen met Zeloo maakte Hullegie van zijn idee in 2016 een werkend platform. Het platform heeft nu een landelijke dekking van zo’n 2.800 trainers. “We zijn organisch gegroeid zonder gebruik te maken van marketing. Hierdoor hebben we kunnen monitoren wat er op het platform gebeurt en de potentie daarvan kunnen ontdekken. Er is voor een paar ton aan omzetwaarde gegenereerd voor de trainers.”

Ondersteuning Trainers

Hullegie ziet ook dat trainers behoefte hebben aan ondersteuning in marketing en administratie. “Trainers zijn gemiddeld vijf uur per week bezig met marketing en drie uur met hun administratie. Dat zijn acht uur die ze niet kunnen declareren. Daar kunnen wij op inspelen zodat zij zich kunnen focussen op dat waar ze goed in zijn: het begeleiden van sporters.” De trainers maakten in het begin gratis gebruik van het platform. “Zo kon het aanbod snel groeien en wij konden toetsen of we op de juiste weg zitten”, legt Hullegie uit. Inmiddels is er een fee voor trainers.

 

Groei versnellen

Het team van Your Sport Pro heeft deelgenomen aan het Investor Readiness Program, de incubator van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en wordt ondersteund met extra business development vanuit Midpoint Brabant door Richard Heesen. Beide partijen zien potentie en beoordelen de case als een platform ‘nieuwe stijl’ waar vernieuwende verdienmodellen op toe te passen zijn. Naast de business opportunity’s ziet investeerder Brabant Startup Fonds ook een maatschappelijke relevantie. “Your Sport Pro kan actief bijdragen aan het verminderen van gezondheidsproblemen, zoals het tegengaan van obesitas en het gezonder ouder kunnen worden.” Met de investering van het Brabant Startup Fonds wil Hullegie de volgende stappen zetten: groei versnellen en het platform door ontwikkelen met de feedback van zowel de sporter als de sporttrainer. “Na wat technische aanpassingen aan het platform gaan we knallen om achter de schermen verschillende verdienmodellen te testen.” Met een goed werkend verdienmodel start in januari een volgende investeringsronde “om uiteindelijk door te groeien naar een Europees platform”.

Business development voor startups vanuit Midpoint Brabant

Ben, of wordt je een startup/scaleup en heb je interesse in startup/scale-up begeleiding, financiering of business development? Neem dan contact op met Richard Heesen, Business Developer startups bij Midpoint Brabant. Tel.: +31(0)6 249 004 93, E-mail: richardheesen@midpointbrabant.nl

Midpoint Brabant