Skip Navigation or Skip to Content

Workshop ‘Circulair ondernemen: van reststroom naar grondstof’

Ben jij erbij? Op donderdagmiddag 14 september 2023 organiseren we vanuit de Green Deal een workshop ‘Circulair ondernemen: van reststroom naar grondstof’ voor ondernemers op bedrijventerrein Loven en Kanaalzone! Ben jij benieuwd of jouw reststroom interessant kan zijn voor een ander bedrijf op het bedrijventerrein? Of dat juist een ander bedrijf nu iets weggooit wat voor jou een grondstof is? Lees dan snel verder! En niet onbelangrijk: we sluiten af met een gezellige borrel omdat de Green Deal in Loven en Kanaalzone één jaar bestaat. Dat willen we vieren met ondernemers!

Wat houdt de workshop in?
Heb je bedrijfsafval/reststromen die op dit moment geld kosten? Gebruik je grondstoffen die mogelijk uit reststromen van andere bedrijven kunnen worden geproduceerd? Denk aan (rest)warmte, (proces)water, plastics, hout, metalen, biomassa, maar ook aan personeel of apparatuur. In de workshop worden vraag en aanbod van jouw reststromen en die van andere ondernemers op het bedrijventerrein aan elkaar gekoppeld. Je gaat heel praktisch aan de slag door kaartjes te maken met wat je grondstoffen zijn en kaartjes met wat je reststromen zijn. Op die manier ontstaan er ‘matches’ en kunnen samenwerkingen worden opgezocht waarbij reststromen van het ene bedrijf gebruikt worden als grondstof voor het andere bedrijf. De Green Deal helpt je vervolgens een stap verder om de matches succesvol uit te voeren. Dat leidt tot kostenbesparing en een positieve bijdrage aan het milieu!

Programma op donderdag 14 september 2023
14.30 uur: welkom
14.40 uur: inspiratie en uitleg
15.00 uur: aan de slag
16.30 uur: afsluiting (en borrel – Viering 1 jaar Green Deal Loven Kanaalzone)

Aanmelden
Meld je snel aan voor de workshop en/of de borrel via loven@solarisparkmanagement.nl
Voor de workshop geldt een maximum aantal van 25 deelnemers. Je ontvangt een bevestiging wanneer je deelname definitief is.

Laat je inspireren!
In dit filmpje krijg je een indruk van de workshop. Een overzicht van succesvolle matches uit eerdere workshops vind je hier.

Midpoint Brabant