Skip Navigation or Skip to Content

Werken aan een ecosysteem voor MKB innovaties

Het stedennetwerk G32 hield afgelopen woensdag 8 februari in samenwerking met Platform31 een werkconferentie over ecosystemen voor MKB innovaties op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Aanleiding voor deze conferentie is de veranderende economie en arbeidsmarkt. Midpoint Brabant was één van de multi-helix-organisaties die waren uitgenodigd om hun plan van aanpak te presenteren. Bas Kapitein zette in een pitch uiteen hoe de samenwerkende partners in Midden-Brabant de krachten bundelen om door het verbinden en ontsluiten van bestaande initiatieven, kennis en ervaring de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf in onze regio te vergroten. Daarbij ging hij in het bijzonder in op het projectplan MKB United en de functie van Station 88, huis voor ondernemerschap en innovatie.

Zoektocht
Het gesprek met deelnemers van vijf andere multi-helix-organisaties was een zoektocht naar de juiste elementen om versnelling in innovaties aan te jagen. Grootste uitdaging blijkt om een scherp beeld te krijgen van de precieze behoefte van de eigen ondernemers en om deze mensen (zowel starters als gevestigde ondernemers) weten te verbinden aan en enthousiasmeren voor een gezamenlijke regionale aanpak. De komende maanden gaat Midpoint Brabant concreet met deze uitdaging aan de slag. In oktober volgt er een tweede werkconferentie waarin de eerdere deelnemers hun ervaringen met elkaar delen om zodoende van elkaar te leren.

Midpoint Brabant