Skip Navigation or Skip to Content

Wandelgemeente van het jaar

Wat een eer! De gemeente Loon op Zand is één van de drie finalisten voor de verkiezing van Wandelgemeente van het jaar. “Uiteraard”, zullen sommigen denken. Want Loon op Zand is natuurlijk een prachtige gemeente om in te wonen, werken én wandelen. Maar nog niet iedereen heeft kennisgemaakt met de vele mooie wandelroutes die de gemeente rijk is.

Midpoint Brabant is trots op de nominatie van gemeente Loon op Zand als Wandelgemeente van het jaar. Deze nominatie sluit feilloos aan op de doelstelling van het Midpoint Brabant programma Smart Leisure dat zich inzet het vrijetijdsaanbod in Midden-Brabant te versterken en te verduurzamen.

Te Voet Online organiseert sinds 2010 de verkiezing van de Wandelgemeente van het jaar. Dit jaar is één van de Loonse routes genomineerd. De route gaat dwars door de Loonse Duinen en leidt je via intieme bospaden naar uitgestrekte vergezichten over de zandvlaktes en heide. De volledige route kun je vinden op de website Bezoek De Langstraat.

Wil jij ook graag dat Loon op Zand de Wandelgemeente van 2021 wordt?

Breng dan nu hier je stem uit! Stemmen kan tot en met 19 maart. Op 1 april maakt Te Voet Online bekend welke gemeente zich Wandelgemeente van 2021 mag noemen.

Wij hebben nog enkele tips voor de wandelaars:

  • Loon op Zand is alle dagen van de week een prachtige wandelgemeente! In het weekend is het vaak drukker in de wandelgebieden. Trek ook eens je wandelschoenen aan op een doordeweekse dag.
  • Toch op pad in het weekend? Controleer voor je vertrek de Druktemeter.
  • Niet alleen in de Loonse Duinen vind je mooie wandelroutes. Denk ook eens aan een wandeling langs de vennen van Huis ter Heide of breng een bezoek aan het Witte Kasteel. Je vindt in Loon op Zand wandelroutes van verschillende afstanden. Voor elk wat wils dus!
  • In Loon op zand kun je spannende Beleefroutes lopen. Ontdek meer over de dieren in de Duinen, wandel door historisch Loon op Zand of ga met de kinderen op speurtocht.
  • Loon op Zand kent ook bijzondere fietsroutes. Parkeer de auto eens wat verder weg en fiets naar één van de wandelroutes. Een overzicht van de fietsroutes vind je hier.

Fotobijschrift

De genomineerde route gaat dwars door De Loonse en Drunense Duinen.

Midpoint Brabant