Skip Navigation or Skip to Content

Wait: winnaar Junior BOV-Trofee, powered by Midpoint Brabant

Mexx International is winnaar van de trofee voor de ‘Beste Ondernemers Visie’ van 2021. Ferry Helmer en Ron Janssen, eigenaren van RNF Group (het moederbedrijf van Mexx, red.), beschouwen het winnen én het in ontvangstnemen van de BOV-Trofee als een oeuvreprijs én daarmee een kroon op 25 jaar ondernemerschap.

Samen met Aannemersbedrijf Van Wijlen (Sprang-Capelle) en Bonheur Horeca Groep (Tilburg) was Mexx International (Drunen) als finalist op jacht naar de overwinning. “Het ondernemerschap is net jagen”, zegt Ron over de groei van RNF. “Een continue jacht naar bewijslevering van je visie in relatie tot je vermeende capaciteiten. Je moet bestand zijn tegen druk, bereid zijn om risico’s te nemen en continue en op elk vlak beslissingen nemen die verregaande consequenties kunnen hebben. Dat hebben wij volgens de jury kennelijk allemaal goed gedaan.”

Internationale allure

“Met hun handelsgeest, marktinzicht en aandacht voor verduurzaming, grijpen Ron en Ferry steeds weer nieuwe kansen”, aldus het juryrapport. Van discounter naar merkenbedrijf, de heren transformeerden het bedrijf in enkele jaren succesvol naar een onderneming met internationale allure, actief in 43 landen, met eigen winkels, franchise stores en webshops. Waar 220 mensen werken met 21 nationaliteiten.

Junior BOV-Trofee 2021

Naast de uitreiking van de BOV-Trofee vindt op dezelfde avond de uitreiking plaats van de Junior BOV-Trofee. De Junior BOV-Trofee, powered by Midpoint Brabant, is dit jaar gewonnen door Thijs Kennes van Wait. Wait is een nieuwe app waarmee mensen -via de eigen telefoon en tablet- gratis toegang krijgen tot de populairste tijdschriften, boeken en luisterboeken. De gratis toegang verkrijg je bij inmiddels 2.500 organisaties met wacht- reis- en verblijfsmomenten. Hierdoor kan je irritatie, spanning en verveling tijdens het wachten omzetten in een moment voor jezelf.

Mexx International én Wait, winnaars ‘Van Betekenis’.

De BOV-Trofee werd voor de 21ste keer uitgereikt. De organisatie van dit ondernemersevent is in handen van de BOV-Commissie, onderdeel van JCI Hart van Brabant.

Midpoint Brabant