Skip Navigation or Skip to Content

Waarom vervoert Tilburg rechtstreeks per trein met China?

Waarom zou je goederen van Tilburg naar China en terug vervoeren per trein als het ook met het vliegtuig of per schip kan? Heel simpel. Vliegen duurt maar twee dagen, maar is veel duurder. Transport over zee is betaalbaar, maar kost veel tijd, wel zo’n 45 dagen. Railtransport is een goede tussenoplossing.

Remon Versteijnen, commercieel manager Barge Terminal Tilburg: “Allereerst halen we met railtransport vrachtauto’s van de weg, bijvoorbeeld bij vervoer vanuit en naar Rotterdam en Polen. We reduceren hiermee stikstof en CO2. Het is dus heel duurzaam. Het treinvervoer van en naar Polen is erg efficient, onder andere omdat we met QR-codes het hele traject real-time online kunnen volgen. Tot voor kort was er nog veel papierwerk in de logistiek, nu verloopt het hele traject online. Met een zeer hoge betrouwbaarheid. En het is ook nog eens veilig…”

Dit is een video in een reeks van cases over de logistieke regio Tilburg-Waalwijk, die onlangs voor het tweede jaar op rij is gekozen tot Logistieke Hotspot van het jaar (2019 én 2020). 

Marc Franken