Skip Navigation or Skip to Content

Waardeverspilling in jouw productieketen

Dit is een publicatie van Up New, powered by Midpoint Brabant

Waardeverspilling is in negen van de tien gevallen te voorkomen door anders naar je productieketen te kijken. Dat kan soms best lastig zijn, zeker als je bedrijf al generaties lang op dezelfde manier én met succes produceert. Je hebt het druk, dus misschien neem je die verspilling wel voor lief. Maar in 2030 moet 50% van de Nederlandse economie circulair zijn en in 2050 is dat zelfs 100%. Bij Up New, het circulaire programma van Midpoint Brabant, geloven we dat dit kansen biedt voor ondernemers die het aandurven om hier vandaag al op in te spelen. Je kunt beter nu gebruikmaken van de kansen die er zijn, dan later gedwongen de omslag te moeten maken.  

In de circulaire economie draait het om het zo lang mogelijk gebruiken van bestaande materialen. Denk bijvoorbeeld aan het delen, het verhuren, het herstellen, het opknappen of het recyclen van materiaal of door afval uit een andere branche te gebruiken als een grondstof voor jouw productieketen. Dit hoeft helemaal geen hobby project te zijn. Nieuwe, innovatieve verdienmodellen zorgen ervoor dat het je bedrijf juist waarde oplevert in plaats van dat je het je geld kost.

Maar waar begin je…? Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen… Bij Up New!

Up New is speciaal opgezet om ondernemers in Midden-Brabant te helpen een start te maken met circulair ondernemen of een circulair idee rond te krijgen. En dat doen we niet alleen. Up New staat voor de samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en de maatschappij.

Meer weten? Of heb jij een mooi circulair idee? Neem vrijblijvend contact op via info@up-new.nl of bekijk de website van Up New.

Midpoint Brabant