Skip Navigation or Skip to Content

Vijf pakkende video’s over de vraag: hoe werkt de cyber physical factory?

Sinds twee jaar is (met support van Midpoint Brabant) op de Smart Industry hub van Gate2 de Cyber Physical Factory actief: een productietestlijn voorzien van de nieuwste technologieën. In opdracht van bedrijven werken hier studenten en docenten van Fontys ICT en Avans aan onderzoeksprojecten en onderwijsprogramma’s. Maar hoe werkt de Cyber Physical Factory nou precies en wat kun je er mee? Het antwoord vind je in deze vijf korte video’s.

VIDEO 1: Hoe kun je een mobieltje produceren met de Cyber Physical Factory?
CYBER PHYSICAL FACTORY

VIDEO 2: Hoe kun je op afstand machines overnemen en deze monitoren, servicen en benutten voor opleiden van onderhoudsmonteurs?
VIDEO REMOTE COMMISSIONING

VIDEO 3: Hoe kun je via smart plates met sensoren die gekoppeld zijn aan het IoT- en 5G-netwerk van Ericsson volgen wat er met een product gebeurt tijdens de productie, bijvoorbeeld qua temperatuur en luchtvochtigheid?
VIDEO SMART MEDICINI

VIDEO 4: Hoe gaat het programmeren van een digitale versie (‘Digital Twin’) van de Cyber Physical Factory in zijn werk en wat zijn de voordelen hiervan?
VIDEO DIGITAL TWIN

VIDEO 5: Hoe kun je SCADA-data van een machinepark vertalen naar beelden in een controlroom en deze benutten voor aansturing en controle? Ook op afstand.
VIDEO CONTROL ROOM

Wil je meer weten over de Cyber Physical Factory en Gate2?
Neem dan contact op met Pierre van Kleef.
T. 0161 744 112
E. pvankleef@gate2.nl

Midpoint Brabant