Skip Navigation or Skip to Content

(Video) Up New centra zijn places to be voor de circulaire economie

“Up New centra zijn places to be voor de circulaire economie. Plekken waar mensen samenkomen en geïnspireerd worden voor nieuwe circulaire ideeën.” Dat zegt Herman Gels, programmamanager Midpoint Brabant Circulair, in een video in het kader van de landelijke Week van de Circulaire Economie die onlangs plaatsvond. Ook introduceert hij de nieuwe online portal up-new.nl (website, LinkedIn, Instagram) die je verder helpt als je serieus met circulair ondernemen of onderwijs aan de gang wilt.

Als wethouder circulaire economie gemeente Tilburg benadrukt Bas van der Pol het belang van deze centra in het versnellen naar een circulair Midden-Brabant. “Als kennisinstellingen, onderwijs, ondernemingen, overheden én inwoners moeten we die nieuwe grote kansen beetpakken. Want we hebben een gouden sleutel in handen”, aldus Bas.

Ondernemer Patrick Welp van Vodde maakte al eerder gebruik van de kennis en ervaring van Up New Textiles. Zijn concept om van gebruikt textiel (vodden) circulaire sokken te maken, werd onlangs zelfs bekroond met de nationale KvK Impact Award. Koos de Wolf, chefkok van restaurant De Houtloods in de Tilburgs Spoorzone, vertelt in de video geïnspireerd over radicaal denken over voeding. Zoals luxe eten duurzaam maken, bijvoorbeeld door kaviaar op basis van zeewier te maken en veel met groenten te werken. Voor de bouwsector staat Up New Bouw al in de steigers. Stijn van der Weegen, directeur Bouw bij Van der Weegen Bouwgroep, legt uit wat de plannen zijn de nieuwe bouwhub, een soort tweedehands bouwmaterialenhandel, waar diverse bouw- en slooporganisaties samen met Midpoint Brabant bij betrokken zijn.

Bekijk hier de Up New video.

 

 

 

Midpoint Brabant