Skip Navigation or Skip to Content

(Video) Tilburgse startup Trailersync reduceert truck-trailerschades

In het project DALI (Data Science voor Logistieke Innovatie) ontwikkelen Brabantse bedrijven innovatieve toepassingen de logistiek. Doel: met data kun je processen sneller, slimmer en veiliger inrichten. Een van de deelnemers, de Tilburgse startup TrailerSync, richt zich op toepassingen om trailers veiliger te laten rijden (minder schades, minder ongelukken) en traceerbaar te maken.

Oprichter Max de Feber vertelt in deze video over de ambitie om het aantal truck-trailerschades met de innovatieve technische manoeuvreerhulp Trailersync Sense terug naar nul te brengen. Transportbedrijf M.J. van Riel is hiermee aan de slag gegaan. Momenteel ligt het aantal achteruitrijdschades er op zo’n 16%. Door de volledige transportvloot uit te rusten met Trailersync moet dit binnen een jaar drastisch worden teruggedrongen.

Minder schades betekent minder onkosten en minder tijdverspilling door reparaties. Ook sta je als transporteur sterker voor het verzekeren van je wagenpark. Transporteurs uit Brabant verzamelen momenteel gezamenlijk bewijslast over hoeveel schades Trailersync reduceert.

DALI is een Regio Deal project van de Regio Midden- en West-Brabant. Partners zijn: LCB, Midpoint Brabant, REWIN, Regio Hart van Brabant, Regio West-Brabant, provincie Noord-Brabant, Rijksoverheid, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, gemeente Tilburg, gemeente Breda, Europese Unie en OPZuid.

Bekijk hier de video:

Midpoint Brabant