Skip Navigation or Skip to Content

(Video) Kosteloos verduurzamingsadvies bij Green Deal Loven en Kanaalzone

Bij een kick-offbijeenkomst bij Barge Terminal Tilburg is op donderdag 15 september 2022 het officiële startsein gegeven van de Green Deal voor de Tilburgse bedrijventerreinen Loven en Kanaalzone. Vanaf nu kunnen ondernemers van deze terreinen gebruik maken van de verduurzamingsmogelijkheden van de Green Deal. In een video van de bijeenkomst geeft projectleider Veronique Berendsen toelichting aan ondernemers van deze bedrijventerreinen.

“Tilburg heeft de ambitie om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn”, zegt Veronique. “Maar voor een ondernemer is het dan toch de vraag waar je moet beginnen, wat het gaat kosten, welke regels er zijn en waar je hulp kunt krijgen.”

De Green Deal biedt die hulp. Hierin zijn voor twee jaar afspraken vastgelegd voor de verduurzaming van deze bedrijventerreinen. Deze gaan over een integrale aanpak van energietransitie, klimaatadaptatie én circulaire economie, met concrete activiteiten op het gebied van energie besparen en opwekken, vergroening van het terrein, waterberging en circulaire productie en processen.

In de video legt Veronique uit hoe de Green Deal voor een onderneming werkt: “Je start met een gratis behoeftebepalingsgesprek en krijgt een advies op maat. Als je hier mee verder wilt, krijg je vervolgens een kosteloos expertadvies op het gebied van energie, circulariteit of klimaat. Zo krijg je als onderneming ondersteuning om ook daadwerkelijk concrete stappen te zetten.”

De Green Deal is een samenwerking tussen Vitaal Kanaalzone, Vitaal Loven, Midpoint Brabant, Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en gemeente Tilburg.

Voor meer informatie over de Green Deal Loven en Kanaalzone kun je terecht op de website www.vitaaltilburg.nl/greendeallovenkanaalzone. Ook kun je contact opnemen met Hein de Brouwer, projectmanager duurzame economie Midden-Brabant en Green Deal Loven-Kanaalzone, telefoon 06 50 91 20 48, mail heindebrouwer@midpointbrabant.nl.

BEKIJK HIER DE AFTERVIDEO VAN DE KICK-OFF VAN DE GREEN DEAL LOVEN EN KANAALZONE.

Midpoint Brabant