Skip Navigation or Skip to Content

(Video) Bakkerij Floor van Lieshout inspirerend voorbeeld voor deelnemers Green Deal Loven en Kanaalzone

Aanstaande donderdag 15 september is het dan zo ver. Dan start de Green Deal voor het verduurzamen van de Tilburgse bedrijventerreinen Loven en Kanaalzone en vindt bij Barge Terminal Tilburg de kick-off bijeenkomst plaats. Floris van Lieshout, van het al meer dan 100 jaar oude familiebedrijf Bakkerij Floor van Lieshout (‘met predicaat hofleverancier’), streeft naar een CO2-neutraal proces in 2030. In goed Tilburgs denk je dan: dè ken tòch himmaol niet!

In deze video legt Floris uit waarom dè wél ken en hoe Van Lieshout dit gaat aanpakken, samen met de Green Deal. Zonnepanelen op het dak, een warmteterugwininstallatie voor de koel- en vriesapparaten, gasketels van de ovens omzetten naar elektrische ketels, restwarmte delen met andere ondernemers, laadpalen voor het eigen personeel… Bakkerij Floor van Lieshout is een inspirerend voorbeeld voor elke onderneming.

De Green Deal is een samenwerking tussen Vitaal Kanaalzone, Vitaal Loven, Midpoint Brabant, Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en gemeente Tilburg. Hierin zijn voor twee jaar afspraken vastgelegd voor de verduurzaming van deze bedrijventerreinen. 

BEKIJK HIER DE VIDEO OVER DE DUURZAAMHEIDSPLANNEN VAN BAKKERIJ FLOOR VAN LIESHOUT

Midpoint Brabant