Skip Navigation or Skip to Content

Vacature: mkb-coach Slimmer werken in de maakindustrie (16 uur p/w)

IS HET JOUW PASSIE OM MAAKBEDRIJVEN TE HELPEN OM SLIMMER TE AUTOMATISEREN/ROBOTISEREN EN SLIMMER (SAMEN) TE WERKEN MET PERSONEEL?

 

Vind jij het een mooie maatschappelijke opgave voor onze Midden-Brabantse maakindustrie om te werken aan de verbetering van (arbeids)productiviteit? En zoek jij een zelfstandige, afwisselende rol als mkb-coach? Dan is een functie bij het programma Slimmer werken van Midpoint Brabant mogelijk iets voor jou.

Midpoint Brabant
Als hét economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant fungeert Midpoint Brabant als schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. We versterken het economisch ecosysteem door partijen aan elkaar te verbinden, programma’s en projecten te ontwikkelen en de business van bedrijven te versnellen. Vanuit de maatschappelijke opgaven digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling werken we aan een gezond ondernemersklimaat en een toekomstbestendige samenleving.

Programma Slimmer werken
Hoe bedrijven slimmer kunnen werken om productiviteitsgroei te bereiken, is niet alleen een technologische uitdaging maar ook een organisatie- en verandervraagstuk. Hiervoor is samenspel nodig tussen mens en technologie. Van bedrijven en medewerkers vraagt dit om verandervermogen, acceptatie en adaptatie van technologie op de werkvloer.

Midpoint Brabant introduceert daarom met het programma Slimmer werken een lerend netwerk voor open innovatie voor het industriële mkb. Met als belangrijke onderwerpen slimmer automatiseren en slimmer (samen)werken. Zodat ondernemers in de regio een schaalsprong kunnen maken in de verbetering van (arbeids)productiviteit, innovatief vermogen en wendbaarheid.

Wat ga je doen?
Als mkb-coach maak je ondernemers bewust van de kansen die innovatie brengt. Je activeert hen om samen met hun onderwijs(experts) en collega-ondernemers in het lerend netwerk voor open innovatie aan de slag te gaan met vragen als:

 • Hoe kan ik het werk met minder of dezelfde mensen blijven doen?
 • Hoe werk ik aan het lerend- en verandervermogen in mijn organisatie?
 • Hoe kan ik het proces zo inrichten dat mijn (arbeids)productiviteit verbetert?
 • Hoe kan ik sneller of flexibeler produceren?
 • Hoe benut ik het machinepark optimaal en voorkom ik stilstand?
 • Hoe kunnen we meerdere taken vereenvoudigen en tegelijk uitvoeren?
 • En hoe pas ik nieuwe productietechnologie slim toe?

Je werkt nauw samen met de projectleiders Mens en organisatie en Productieautomatisering van het programma Slimmer werken. Daarnaast begeleid je zelf mkb-bedrijven bij het maken van actieplannen voor verbetering van (arbeids)productiviteit.

Jouw functie
Als mkb-coach heb je een breed palet aan werkzaamheden:

 • Je helpt mee aan het activeren en in transitie brengen van ondernemingen. Je bent graag proactief in de markt op pad en bent het gewend om bezoekafspraken te initiëren bij bedrijven in de maakindustrie.
 • Je draagt ondernemers met hun praktijkvragen aan voor het lerend netwerk Slimmer werken.
 • Je ontwikkelt actieplannen voor mkb-bedrijven. Dit proces start met een gesprek over de vraagstukken. Vervolgens stel je een actieplan op, met prioriteiten, planning, begroting en eventueel een businesscase. De ondernemer kiest om het traject met experts of andere ondernemers in het lerend netwerk Slimmer werken wil oppakken. Als mkb-begeleider sta je gedurende het hele proces naast de mkb’er. Je beschikt over de expertise om in de verschillende fasen de complexiteit van het mkb-vraagstuk te overzien en richting te geven aan de oplossing. Je regelt ook zaken aan de ‘achterkant’ van het proces. Je bent de makelaar en schakelaar die de kwaliteit van de mkb-trajecten bewaakt.

Jouw profiel
Wat zoeken we in onze mkb-coach?

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld richting bedrijfskunde) en aantoonbare affiniteit met productieautomatisering/robotisering en verander-, mens- en technologievraagstukken in een industriële omgeving.
 • Je vindt een goede balans tussen luisteren en verbinden, hebt overtuigingskracht en werkt resultaatgericht.
 • Je hebt een pragmatische persoonlijkheid met drive en hart voor open innovatie.
 • Je hebt een achtergrond in business development, innovatie of consultancy.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met sales in het mkb en bent graag op pad in de markt
 • Je verwerkt de verworven klantinformatie systematisch (wij werken met HubSpot).

Wat wij bieden?

 • Een dynamische omgeving waar ondernemingen, overheid en onderwijs elkaar ontmoeten. Je hebt veel vrijheid en zelfstandigheid. Je werkt in een klein, professioneel team van mkb-begeleiders én stemt inhoudelijk af met het programmateam Slimmer werken met daarin onder andere de projectleiders. Onze cultuur kenmerkt zich als gedreven, professioneel en toegankelijk.
 • Een functie op zzp-basis voor een langere periode.
 • Een marktconforme vergoeding.
 • Een aanjagende en uitvoerende rol om het lerend netwerk voor open innovatie verder te laten groeien met als opgave concreet bij te dragen aan een verbeterstap bij vijftig maakbedrijven in onze regio.

Reageren en procedure

Wil je solliciteren? Stuur je korte motivatiebrief en cv dan uiterlijk 30 augustus 2023 naar info@midpointbrabant.nl.

Midpoint Brabant