Skip Navigation or Skip to Content

Vacature digicoach Smart MKB

Zoek jij een zelfstandige, uitdagende rol als digicoach? Vind je het een mooie uitdaging om samen met experts te bouwen aan een succesvolle digitale sector in Midden-Brabant? En ook hands-on ondersteuning te geven aan (industriële) mkb-ondernemingen bij de ontwikkeling naar een data­gedreven organisatie? Dan is een functie als digicoach bij het Smart MKB-programma van Midpoint Brabant jou wellicht op het lijf geschreven.

 

Midpoint Brabant en Smart MKB

 

Als hét economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant fungeert Midpoint Brabant als schakel tussen bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties. We versterken het economisch ecosysteem door partijen aan elkaar te verbinden, programma’s en projecten te ontwikkelen en de business van bedrijven te versnellen. Vanuit de maatschappelijke opgaven digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling werken we aan een gezond ondernemers­klimaat en een toekomstbestendige samenleving.

 

Smart MKB is een geïntegreerd programma waarbij mkb-ondernemingen ondersteuning krijgen om structureel te werken aan datagedreven digitalisering. Het Smart MKB-team van Midpoint Brabant werkt hierbij intensief samen met studenten uit het onderwijs (digitalent) en een sterk netwerk van IT-bedrijven (digihub).

Wat ga je doen als digicoach?

 

Als digicoach heb je een breed palet aan werkzaamheden:

 • Je activeert ondernemingen in Midden-Brabant.
 • Je ontwikkelt data-actieplannen voor mkb-bedrijven.
 • Je koppelt je mkb-cases aan experts.
 • Je begeleidt datagedreven startups.
 • Je voert de regie over een essentieel project voor de ontwikkeling de regionale digitale sector.

 

Profiel – Wat zoeken we in onze Smart MKB digicoach?

 • Je hebt een hbo- of wo-werk- en -denkniveau en aantoonbare affiniteit met digitale transformaties.
 • Je kan bogen op een aantal jaren succesvolle werkervaring als IT-(business)consultant bij mkb-bedrijven.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de businessdynamiek van het mkb, IT-bedrijven en het onderwijs.
 • Je hebt een relevant netwerk op het gebied van dataficatie in Midden-Brabant. Focus op Smart Industrie is een pre.
 • Je bent bekend met investerings- en financieringsmechanismen op het terrein van digitalisering.
 • Je hebt bewezen ervaring met het opzetten van projecten in de markt en ontwikkeling van proposities samen met ketenpartners.
 • Je vindt een goede balans tussen luisteren en verbinden, alertheid, besluitvaardigheid, overtui­gingskracht en resultaatgerichtheid (“professioneel ongeduldig”).
 • Je straalt enthousiasme, zelfstandigheid en senioriteit uit.
 • Je beheerst werkprocessen en financiën effectief.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

 

Ons aanbod

De taak als digicoach vraagt het nodige van je, maar je krijgt er ook veel voor terug: een dynamische omgeving waar ondernemingen, overheid en onderwijs elkaar ontmoeten, met veel vrijheid en zelfstandigheid en ruimte voor samenwerking. Je werkt in een klein, professioneel en pragmatisch team met meerdere digicoaches. Onze cultuur kenmerkt zich als gedreven, professioneel en toegan­kelijk.

 

Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime (40 uur per week, maar 32 of 36 uur is ook bespreekbaar) dienstverband bij de Midpoint Brabant. We bieden een jaarcontract in loondienstverband met een marktconform jaarsalaris van tussen de € 72.000,- en € 79.200,- per jaar afhankelijk van de relevante werkervaring en bij fulltime aanstelling: 8% vakantiegeld, 13e maand, 30 vakantiedagen, aansluiting op het ABP-pensioen, laptop en telefoon.

 

Reageren en procedure

Wil je graag doorpraten of heb je nog vragen? Bel met Ralf Daggers, programmadirecteur Midpoint Brabant (06 4399 5454).

Wil je solliciteren? Richt je korte motivatiebrief en cv dan voor uiterlijk vrijdag 24 februari 2023 naar Ralf Daggers via info@midpointbrabant.nl.

 

Fotocredits LinkedIn foto vacature: Laurens Janus

 

Ralf Daggers - Operationeel Directeur