Skip Navigation or Skip to Content

Uitnodiging seminar: Hoe kun je robots voor je laten werken in de industrie en logistiek?

3 oktober, 15.30 – 17.30 uur
Breda Robotics, Slingerweg 7A, Breda

Robots zijn uitstekend in staat om repetitief werk van mensen over te nemen. Ze verlagen de werkdruk en lossen capaciteitsproblemen op. Door slim te produceren en logistiek te automatiseren verklein je foutmarges, werk je efficiënter en verlaag je de kosten. Door robots op de juiste plekken in te zetten verdwijnt bovendien saai werk. Er blijft meer tijd over voor werk waarin mensen de robot makkelijk verslaan en waar je echt plezier in hebt. Kortom: slimmer werken door het toepassen van technologische én sociale innovaties. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Wil jij ook meer weten over robotisering en automatisering van productie- en arbeidsprocessen in de maakindustrie of logistiek? Kom dan op 3 oktober naar deze interactieve bijeenkomst die Breda Robotics en Midpoint Brabant organiseren in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, European Digital Innovation Hubs (EDIH) en de Rabobank. Laat je informeren, inspireren en spar met ons mee!

Het programma:

  • 15:30 uur        Inloop.
  • 16:00 uur        Praktijkvoorbeelden uit de maakindustrie en logistiek: waar zitten de bottlenecks, waar liggen de oplossingen? Presentatie door o.a. CBoost.
  • 16:45 uur        Publiek aan het woord: wat is jouw idee of vraagstuk?
  • 17:15 uur        Midpoint Brabant en REWIN West-Brabant lichten tot wat de mogelijkheden zijn van gesubsidieerde begeleiding door onafhankelijke experts voor een businesscase voor jouw bedrijf.
  • 17:20 uur        Interactieve afronding.
  • 17:30 uur        Borrel en netwerken.
  • 18:30 uur        Einde

Meld je aan via onderstaande aanmeld button. We zien je graag op 3 oktober.

Aanmelden

Hartelijke groeten namens Breda Robotics en Midpoint Brabant


Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over Breda Robotics

Breda Robotics is een samenwerkingsverband dat een belangrijke rol speelt in het West-Brabantse bedrijfsleven. Het vormt een robuust ecosysteem waar bedrijfsleven en onderwijs samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe robotica, vision en AI toepassingen met maatschappelijke impact. Als hybride leeromgeving en expertisecenter koppelt Breda Robotics technisch talent aan de regio en faciliteert ze organisaties om met robotica aan de slag te gaan. Op deze manier wordt het roboticacluster in Brabant gestimuleerd. Hiermee dragen we bij aan de arbeidsmarktproblematiek die in verschillende sectoren een grote uitdaging vormt, zowel omtrent beschikbaarheid als werkomstandigheden. Samen werken we aan een sterke, duurzame en future proof economie.

Meer info: www.breda-robotics.nl

Over Midpoint Brabant
Als hét economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant is Midpoint Brabant dé schakel tussen bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties. We versterken het regionale economische ecosysteem door partijen aan elkaar te verbinden, programma’s en projecten te ontwikkelen en de business van bedrijven te versnellen. Vanuit de maatschappelijke opgaven digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling werken we aan een gezond ondernemersklimaat en een toekomstbestendige samenleving. Met het programma Slimmer werken biedt Midpoint Brabant een lerend netwerk voor open innovatie voor het industriële mkb.

Meer info: www.midpointbrabant.nl

 

Midpoint Brabant