Skip Navigation or Skip to Content

Twee subsidieaanvragen goedgekeurd voor regionaal-economische projecten

De subsidieregeling Versterking Social Innovation in de regio Midden-Brabant fungeert als aanjager voor kansrijke projecten en programma’s in onze regio. De regeling ondersteunt initiatieven die de regionale ambities vormgeven binnen de speerpuntsectoren Leisure, Logistiek, Smart Industry en Zorg.

Het is een echte aanjaagfinancier voor nieuwe business. De afgelopen periode zijn twee aanvragen goedgekeurd.

Cool Water Innovations – Pathema B.V. en Cool Industries
Huidige koeltechnieken vereisen chemische waterbehandeling, periodiek onderhoud en veel energie. Het verduurzamen van deze sector vraagt vernieuwingen op het gebied van energie-efficiënt koelen en voorspellend onderhoud. In dit project wordt daarom gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuw type koeltoren en waterbehandelingsinstallatie op Gate2 en het ontwikkelen van modellen voor voorspellend onderhoud. Resultaat is een werkend koelsysteem 100% vrij van chemicaliën, met een verlaagd energie- en waterverbruik.

Big-data supply-chain verkenning Midden-Brabant – Huis van de Logistiek, Midpoint Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, NHTV en gemeente Tilburg
Het toepassen van big-data in de logistieke keten biedt veel mogelijkheden om het logistieke netwerk efficiënter en effectiever in te richten. Het MKB blijkt echter niet in staat om deze big-data toepassingen te benutten. In dit project wordt daarom een pilotprogramma opgezet rondom supply-chain big data. Dit zorgt voor een goede verbinding tussen big-data experts en het (MKB) bedrijfsleven in Midden-Brabant waardoor ze de nieuwe toepassingen volledig kunnen benutten om hun bedrijfsvoering efficiënter en effectiever te laten verlopen.

De Regeling Versterking Social Innovation in de regio Midden-Brabant wordt gerealiseerd met steun van de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Gilze en Rijen, Dongen, Oisterwijk, Goirle, Loon op Zand, Hilvarenbeek en Heusden.

Midpoint Brabant