Skip Navigation or Skip to Content

Twee jaar erbij voor Een Gezond Leisureklimaat!

Ook ná 2020 blijven we leisure-ondernemers helpen bij het beschermen van hun bedrijf tegen hoos- en hittestress. Regio Hart van Brabant gaf groen licht voor verlenging van het programma Een Gezond Leisureklimaat voor 2021 en 2022. En daar zijn we blij mee! Samen met de beloofde bijdragen van de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel gaan we ervoor. Want zelfs in lastige tijden zijn kleine stappen mogelijk.

Hoos en hitte

De extreme regen van de afgelopen weken en de huidige hitte benadrukken het nog eens: wat wij doen is geen overbodige luxe. Veel ondernemers willen hun bedrijf verduurzamen, maar missen kennis of een beginpunt. In dat gat springen de partners die samen Een Gezond Leisureklimaat vormen: waterschappen, overheid, ondernemers en natuurorganisaties. We brengen positieve energie en zetten ondernemers aan het denken: hoe voorkom je overlast van zo’n bui? Of hoe profiteer je zelfs van al dat water? Wat ga je doen als het te heet wordt voor gasten om te fietsen?

Positief en praktisch

Projectmanager Nicole van Hoof: “In 2021 en 2022 blijven we positief en praktisch. We begonnen in 2018 met bewustwording en zijn nu vooral bezig met activatie. We helpen bijvoorbeeld bij een eerste stap naar meer bomen en planten om water op te vangen. Of geven ideeën om minder voedsel te verspillen of minder last te hebben van hitte. Kleine duurzame stappen op maat, die ook bijdragen aan de gastvrijheid. Want gastvrijheid is en blijft de kern voor onze ondernemers. Zeker in deze moeilijke tijd.”

Meer informatie

Wil je meer weten? Check op website van Midpoint House of Leisure de pagina Een gezond leisureklimaat of neem contact op met Nicole via nicolevanhoof@midpointbrabant.nl of 06 – 20 88 95 93.

Marc Franken