Skip Navigation or Skip to Content

Trots zijn op de kracht van de samenwerking

‘Maak keuzes en ben trots’.

Die twee statements maakte Midpoint Brabant-directeur Bas Kapitein tijdens een interview voor Tilburg University. Dionne Stax interviewde hem in het kader van het Strategisch Plan van de universiteit.

In Midden-Brabant werken overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en steeds meer maatschappelijke partners structureel samen: “We maken ons druk over de positieve ontwikkeling van de economie en samenleving in deze regio”, trapt Bas het gesprek af. Dat gaat over de toekomst van de universiteit en de rol die de universiteit zou moeten hebben.

Keuzes maken
Ze spreken over de huidige samenwerking en de resultaten daarvan, zoals de begeleiding voor startende ondernemers richting gevestigd mkb. Ook de verbeterpunten komen ter sprake. Bas noemt onder meer de verandering van samenwerking op projectbasis, ad hoc naar keuzes te maken voor de langere termijn.

Trots zijn
En we mogen volgens Bas ook wat trots zijn en dat uitdragen: “Feestjes vieren daar zijn we best goed in als het op carnaval aankomt, maar het vieren van successen dat doen we veel minder. Laten we meer stilstaan en durven benoemen wat we met elkaar voor elkaar krijgen. Als we het wat meer gaan uitdragen, gaan we misschien ook meer geloven in de kracht van die samenwerking.”

Bekijk interview
Klik hier voor het boeiende gesprek tussen Bas Kapitein en Dionne Stax (duur: 12.30 minuten).

Midpoint Brabant