Skip Navigation or Skip to Content

Tilburgse sokkenfabrikant Vodde wint KVK Impact Award 2021

Dit is een publicatie van de KVK Innovatie Top 100.

De jonge Tilburgse sokkenfabrikant Vodde heeft de KVK Impact Award 2021 gewonnen. Deze award wordt uitgereikt aan bedrijven die tijdens de huidige coronacrisis een innovatief product op de markt hebben gebracht. Vodde geeft oud textiel een nieuw leven door er allerlei soorten kwaliteitssokken van te maken. Oprichter Patrick Welp kwam op het idee door een combinatie van factoren: zijn ongenoegen over de misstanden in de textielwereld -waarin hij al ruim vijftien jaar werkzaam is- en pure noodzaak. Aan het begin van de pandemie vielen de aanvoerlijnen voor sampling en orders volledig weg. Daarom bouwde hij zijn eigen sokkenfabriek, direct naast het TextielMuseum in Tilburg. Vodde kreeg bijna 500 stemmen van het Nederlandse publiek.

Vodde is mede ontstaan door een samenwerking met Midpoint Brabant Circulair, aanjager van de circulaire textieleconomie in Midden-Brabant.

Lees hier het gehele artikel.

 


Lancering Vodde 

Hoe het precies zit met de circulaire sokken van Vodde, vertellen oprichter Patrick Welp en Herman Gels, programmamanager Circulaire Economie bij Midpoint Brabant, in deze video welke gemaakt is ten tijde van de lancering van Vodde.

Circulaire textiel

Meer weten over circulaire textiel? Bekijk ook eens de website van Up New, powered by Midpoint Brabant. Up New is het nieuwe merk waaronder Midpoint Brabant Circulair haar activiteiten uitvoert met als doel om de circulaire economie in de regio Midden-Brabant te versnellen.

 

 

Midpoint Brabant