Skip Navigation or Skip to Content

Tilburg wint zilver tijdens Student Startup Award Brabant

JAMwerkt.nl, het online werkplat-form voor jongeren, opgericht door Tilburg University-alumnus Ruud Schippers, won 24 november zilver in de finale van de Student Startup Award Brabant. Eventix (foto), opgericht door TU/e-Joost Aanen en Chris de Jong, won het goud.

Drie jonge ondernemers pitchten op 24 november voor publiek en jury: Code Qube, JAMwerkt en Eventix. Zij streden 24 november om de eerste Student Startup Award Brabant. Dit is gestart door studenten van respectievelijk Avans Hogeschool, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens de voorronde koos de jury hen op basis van hun pitch als besten van de tien genomineerde bedrijven, allemaal gestart door studenten van Brabantse onderwijsinstellingen.

De jury koos de beste startup per deelnemende instelling, en vervolgens de drie ondernemers die tijdens de finale op 24 november pitchen. Customs By BB (Fontys Hogescholen) en Ghost Tours (NHTV) kwamen als winnaar van hun instelling uit de bus, maar wisten geen finaleplaats te bemachtigen. De andere genomineerden waren Suus@Noon (Avans), Siemie & Koko (Fontys), VOKE Productions (NHTV), BitSensor (TU/e) en Mr. Winston (Tilburg University).

Inspirerend
“Het is geweldig inspirerend om te zien wat voor startups er voortkomen uit Brabantse onderwijsinstellingen. Een grote diversiteit aan bedrijven en sectoren, van idee-fase tot scale-up, maar allemaal ondernemers met lef en veel energie. Ik zie wederom het bewijs hoe belangrijk ondernemerschapsonderwijs is en hoe waardevol het is dat ondernemers kunnen floreren binnen de onderwijsinstellingen”, aldus jurylid Mirjam Bink. Zij is ondernemer en medeoprichter van ONL voor Ondernemers en JongONL. Haar mede-juryleden waren Pierre van Kleef (Gate2Holding en Midpoint Brabant) en ondernemer Barend Groote Schaarsberg.

De finalisten
Code Qube is opgericht door Jessica Eijgelsheim en Sharina Kiesebrink.

Midpoint Brabant