Skip Navigation or Skip to Content

TextielMuseum ‘museum van het jaar’

Het TextielMuseum in Tilburg heeft de BankGiro Loterij Museumprijs 2017 gewonnen.

De afgelopen periode hebben ze alles in de strijd gegooid om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Ze voerden campagne in Milaan tijdens de Design Week, gingen naar Tilburg Zingt om stemmen te werven en liepen tussen de menigte op Koningsdag. Dat alles om te winnen van twee eervolle tegenstanders: Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

Museum van het jaar
Het TextielMuseum kan met heel veel trots melden dat ze zichzelf vanaf nu ‘Museum van het jaar’ mogen noemen en de museumdroom kan realiseren. Met iets meer dan 32.000 stemmen, de meeste stemmen ooit behaald door een winnaar, wonnen ze € 100.000.

Betere verbinding
Errol van de Werdt, directeur Stichting Mommerskwartier: “De mooiste ervaring van de afgelopen weken, is dat ik heb kunnen zien dat mijn mensen zich zonder uitzondering vol overgave hebben ingezet om deze prijs te winnen. We gebruiken het gewonnen bedrag om de bezoeker een totaalbeleving te bieden en onze twee werelden van werkplaats en museum nog beter met elkaar te verbinden. We willen een nieuwe, publieksvriendelijke weefmachine aanschaffen, zodat de bezoeker een theedoek naar eigen ontwerp kan maken. Je komt ons museum binnen als bezoeker en gaat er uit als maker!”

Midpoint Brabant