Skip Navigation or Skip to Content

Test met persoonlijke gezondheidsomgeving afgerond

In maart 2017 startte een test met een persoonlijke gezondheidsomgeving voor diabetespatiënten. Deze test is samen met Philips opgezet. Daaraan werkten 4 huisartsenpraktijken mee. Deze test is onlangs afgerond. De resultaten worden binnenkort bekend gemaakt.

In de persoonlijke gezondheidsomgeving, in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met diabetes type 2, worden allerlei data rondom de patiënt verzameld. De patiënt is eigenaar van de omgeving en bepaalt zelf met welke zorgprofessionals hij zijn dossier deelt. Hij kan zelf gezondheidsgegevens invoeren via een persoonlijke login op de smartphone. Maar ook data vanuit het ziekenhuis of de huisartsenpraktijk komen via verbonden systemen op het platform samen.

Leven vergemakkelijken

Veronique Holtmaat, programmamanager Care, hoopt op succesvolle testresultaten: “Met goede, positieve ervaringen kunnen we het prototype verder ontwikkelen en in de toekomst ook voor andere patiëntgroepen dan diabetespatiënten inzetten. Dat zou mooi zijn, want de focus op tijd- en plaatsonafhankelijke zorg neemt een steeds hogere vlucht. En ik denk dat we door een digitale oplossing als dit het leven van heel wat mensen kunnen vergemakkelijken. Gewoon thuis, op het werk of waar ze ook zijn. En wanneer ze maar willen.”

Midpoint Brabant